Fundaţia Renaşterea organizează pe 8 iunie tradiţionala cursă caritabilă Race for the Cure Romania, Cursa de alergare / plimbare 4 km sau de 0.7 km cu punct de Start/Sosire în Rondul Kiseleff din Bucureşti.

Programul de înscrieri la fata locului sau de ridicare a kiturilor de participare, în Rondul Kiseleff, de lângă Muzeul Ţăranului Român, va incepe la ora 8, iar startul se va da la ora 9.30.

Alături de membrele Boardului Fundaţiei Renaşterea: Mihaela Geoană, Cristiana Copos, Veronica Savanciuc, Camelia Sucu, Amalia Năstase, Adriana Cazacu, Andreea Mihai şi Ambasadoarea Andreea Esca, numeroase personalităţi care susţin cauza Fundaţiei Renaşterea se vor alinia la Start.

„Anul acesta, pentru a zecea oară, vom sărbători sănătatea, la Race for the Cure România, împreună cu familia, prieteni, colegi, dar şi cu învingătoarele în lupta cu cancerul! Am pregătit o ediţie cu multe surprize şi momente inedite, la care aşteptăm să participe un număr cât mai mare de persoane! De asemenea, românii de pretutindeni îşi pot arăta solidaritatea faţă de femeile vulnerabile, înscriindu-se pe raceforthecure.eu/ro şi alegând să susţină Fundaţia Renaşterea. Astfel, suntem alături de femeile din Romania, în drumul către combaterea cancerului, prin prevenţie, stil de viaţă sănătos şi acces la investigaţii medicale. Pe 8 iunie vom colora din nou Bucureştiul în roz, iar fiecare înscriere e transformată de Fundaţia Renaşterea în analize medicale pentru femeile defavorizate, ce le pot salva viaţa sau peruci din păr natural pentru pacientele sau copiii diagnosticaţi cu cancer! Împreună suntem eroi pentru femeile din ţara noastră!”, a declarat Mihaela Geoană, Preşedintele fondator al Fundaţiei Renaşterea.

Participanţii la cursa din 8 iunie se vor bucura, alături de familie, colegi şi prieteni de o mulţime de surprize:

* Program de încălzire pe muzică,
* Jocuri educative şi activităţi distractive pentru copii,
* Photo fun booth,
* Trofee şi diplome pentru cea mai numeroasă, gălăgioasă, amuzant costumată, originală sau inimoasă echipă,
* Fiecare participant va fi înscris la Tombola Renaşterea (cu premii atractive şi surprize, pentru toate categoriile de vârstă)
* Învingătoarele în lupta cu cancerul, Doamnele in Roz, vor participa la Tombola Învingătoarelor în lupta cu cancerul

Cursa nu este una competitivă, dar vom sărbători sănătatea, îmbinând sportul distracţia şi emoţia, printr-o plimbare sau alergare roz, de 4 sau 0,7 km.

Traseul cursei de alergare / plimbare de 4 km din Bucureşti este următorul: Start – Rondul Kiseleff către Arcul de Triumf, unde se virează dreapta (fără înconjurarea Arcului), pe banda 1 de circulaţie şi trotuarul dreapta al Bd Mareşal Constantin Prezan, până la Piaţa Charles de Gaulle, continuând pe Bd Aviatorilor pe bretea şi trotuar până la Piaţa Victoriei, unde se virează dreapta pe Bd Kiseleff până la zona de eveniment şi SOSIRE (sensurile de alergare/plimbare 4 km vor fi delimitate de garduri şi bandă semnalizatoare).

Pink walk 0.7 km are următorul traseu: Start – Rondul Kiseleff spre Arcul de Triumf, pana la Piaţeta Regelui (intersecţia cu Bd Ion Mincu), unde se întoarce în loc, pe dreapta pe trotuar, spre zona de eveniment şi SOSIRE, (sensul de alergare/plimbare 0.7 km vor fi delimitate de garduri şi bandă semnalizatoare).

Taxa de înscriere la Race for the Cure România este de 60 lei pentru adulţi şi 30 lei pentru copiii sub 18 ani. Fiecare participant primeşte un kit (tricou şi număr de participare), apă (1 punct de hidratare pe traseu şi la Sosire), o înscriere la Tombola Renaşterea şi o medalie la terminarea cursei.

Race for the Cure este cea mai mare cursa internaţională destinată promovării sănătăţii şi luptei împotriva cancerului de sân, cel mai mare şi de succes eveniment de informare şi de strângere de fonduri pentru sănătatea femeii. Aflat la a zecea ediţie in ţara noastră, Race for the Cure aliniază România la linia de start a Europei în cursa pentru prevenirea şi combaterea cancerului la femei.

La fiecare dintre ediţiile anterioare a fost foarte apreciată la competiţia între echipe pentru cea mai numeroasă, gălăgioasă, amuzant costumată, originală, inedit costumată sau inimoasă echipă.

Înscrieri online: https://www.raceforthecure.eu/en/Races/Race/Id/17

Ediţia din acest an aduce, pe lângă prezenţa la cursa fizică din Bucureşti, posibilitatea locuitorilor din alte oraşe din ţară sau din diaspora să susţină şi să doneze pentru femeile din România pentru prevenţia şi combaterea cancerului de sân şi de col uterin, prin intermediul platformei europene www.raceforthecure.eu. Înscrierile şi donaţiile pentru România se pot face şi pe siteul www.fundatiarenasterea.ro, până la sfârşitul lunii decembrie.