Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Ruşdea”, cunoscut sub numele de spitalul TBC, îşi va extinde şi dota ambulatoriul integrat printr-o finanţare a Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020, a precizat primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

„Consider că e una dintre cele mai importante investiţii pe care urmează să le cofinanţăm din bugetul local.Valoarea totală a proiectului ‘Extinderea şi dotarea ambulatoriului integrat al Spitalului de Pneumoftiziologie’ este în cuantum de 10.816.995,45 lei (inclusiv TVA), din care valoarea totală eligibilă 10.688.586,95 lei, iar valoarea totală neeligibilă de 128.408,50 lei. E un proiect ambiţios care a fost susţinut pozitiv de Consiliul Local care a aprobat proiectul de hotărâre privind depunerea spre finanţare şi angajării cheltuielilor de la bugetul local”, a spus Cătălin Cherecheş.

Potrivit acestuia, contribuţia primăriei municipiului Baia Mare la extinderea spitalului va fi într-un procent de 2%, din valoarea eligibilă a proiectului, adică 213.771,74 lei. Consiliul Local Baia Mare a aprobat şi posibile corecţii financiare care ar putea să apară pe timpul derulării investiţiei.

Spitalului de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolaea Ruşdea” din Baia Mare a oferit până-n anul 2007, dar şi mulţi ani după aceea, servicii medicale specializate salariaţilor din industria minieră şi metalurgică din judeţul Maramureş, dar şi pentru lucrătorii în domeniu din judeţele Satu Mare, Suceava, Sălaj şi Bistriţa Năsăud. Unitatea medicală se află în subordinea primăriei Baia Mare şi continuă acordarea servicii medicale pacienţilor cu diferite probleme de sănătate. AGERPRES