baia-sprie_spital.jpgPrimăria oraşului Baia Sprie, fostă localitate minieră se va asocia cu parteneri din Franţa şi Germania pentru a redeschide fostul spital orăşenesc închis în 2011. Administraţia locală a demarat deja lucrările de modernizare a fostului spital ce în aproximativ un an de zile va fi redeschis pacienţilor.

Primarul oraşului Baia Sprie, Dorin Paşca a declarat, luni, că lucrările de modernizare decurg greoi din lipsa fondurilor necesare.
„Suntem în fază înaintată de tratative cu parteneri din Austria şi Germania pentru a putea finanţa cel puţin o partea investiţiei evaluată la aproximativ 200.000 de euro. Deocamdată am reuşit să reparăm acoperişul spitalului, iar în proporţie de 20 % au fost refăcute şi zugrăvite saloanele şi cabinetele medicale. În cel puţin şase luni de zile, spitalul orăşenesc ar putea fi funcţional” a spus Dorin Paşca.

Închis anul trecut în urma reformei din sănătate, spitalul orăşenesc din Baia Sprie a fost preluat de primăria care a lansat o subscripţie publică atrăgând aproape 30.000 de euro, în perspectiva redesechiderii fostei unităţi medicale.

După asocierea cu partenerii străini, spitalul va funcţiona în sistem privat, însă administraţia locală va deţine un pachet majoritar de acţiuni în noua societatea medicală înfiinţată. O parte din aparatura medicală necesară funcţionării secţiilor medicale va fi pusă la dispoziţie de partenerii străini.

Primarul Dorin Paşca a mai spus că personalul medical ce urmează să activeze e pregătit, dar există şi un proiect al primăriei prin care oferă condiţii de muncă atractive medicilor şi asistenţilor medicali dornici să lucreze în spital.

Viitoarele secţii medicale vor acoperi domeniul medicinei interne, chirurgiei, stomatologie, pediatrie, oftalmologie, psihiatrie-psihologie, dar şi medicină de familie. AGERPRES