Societatea Română de Cardiologie organizează cea de-a șasea ediție a Forumului Internaţional de Insuficienţă Cardiacă, în perioada 2-3 septembrie 2022, în Bucureşti, la Hotel Hilton Garden Inn, pe strada Doamnei, nr.12.

Manifestarea se adresează medicilor de următoarele specialităţi: cardiologie, chirurgie cardiovasculară, ATI, chirurgie generală, medicină de urgenţă şi medicină internă, care doresc să dobândească cunoștințe și abilități specifice în ceea ce priveşte  managementul insuficienței cardiace, atât  în practica ambulatorie, cât şi în cea de spital.

Programul ştiinţific este complex, continuând tradiţia cazurilor clinice prezentate în sistem de voting. Participanții vor avea oportunitatea de a-și îmbunătăţi cunoștințele profesionale în cadrul evenimentului prin accesul la ultimele studii, prin sesiuni dedicate managementului insuficienţei cardiace, precum şi prin prezentarea celor mai inedite experienţe din practica medicală de zi cu zi a lectorilor.

Dintre temele acestei ediţii regăsim:

  • Ecocardiografia în insuficienţa cardiacă;
  • O abordare pragmatică a riscului de stratificare în insuficienţa cardiacă cronică;
  • Diabetul şi insuficienţa cardiacă;
  • Fibrilaţia atrială şi insuficienţa cardiacă;
  • Deficitul de fier şi insuficienţa cardiacă;
  • Conceptul de vasodilataţie în insuficienţa cardiacă acută.

Evenimentul este organizat sub egida Heart Failure Association (HFA) of the European Society of Cardiology (ESC), de către Societatea Română de Cardiologie în parteneriat cu Asociaţia de Insuficienţă Cardiacă a Societăţii Europene de Cardiologie, cu Şcoala Internaţională de Insuficienţă Cardiacă, cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, şi cu Fundaţia Română a Inimii.

Mai multe detalii  aici.