spit jud bistrita nasaud.jpgSpitalul Judetean Bistrita-Nasaud va primi un grant elvetian de circa un milion de euro pentru a efectua lucrarile de reabilitare termica a unitatii medicale, in scopul reducerii cheltuielilor de intretinere si al imbunatatirii conditiilor de spitalizare, a anuntat secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Ioan Andreica.

„La sfarsitul anului 2006, m-am luptat sa cuprind intr-un program de finantare, printr-un grant elvetian, adica o sursa nerambursabila, reabilitarea termica a Spitalului Judetean din Bistrita. Am pierdut trenul atunci, pentru ca directorul spitalului si fostul presedinte al Consiliului Judetean nu au terminat la timp studiile de fezabilitate. Am reusit o suplimentare a grantului elvetian si, la aceasta ora, avem aprobari. In cateva zile vom avea si demersurile oficiale semnate prin Ambasada Elvetiei, iar in aceasta toamna demaram lucrarile la spital”, a declarat Andreica.

Banii vor fi folositi pentru izolarea cladirii, pentru schimbarea tamplariei cu geamuri si usi din PVC, atat in exterior, cat si in interior, dar si pentru modernizarea instalatiilor de apa, canalizare si incalzire. In urma cu o saptamana, Spitalul Judetean Bistrita-Nasaud a castigat si un proiect de modernizare a Maternitatii, cu 2,5 milioane euro, bani obtinuti prin Ministerul Sanatatii, in cadrul unui program finantat cu fonduri de la Banca Mondiala si Banca Internationala de Reconstructie si Dezvoltare.