Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a semnat electronic un contract cu fonduri europene pentru montarea unor sisteme de detectare, semnalizare, avertizare incendii şi de semnalizare şi alarmare în cazul depăşirii concentraţiei de oxigen la Spitalul de Pneumoftiziologie, informează Biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, valoarea investiţiei este de 748.074 de lei, finanţarea fiind asigurată în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare.

„La Spitalul de Pneumoftiziologie, în clădirile unde au fost şi sunt în continuare internaţi pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, vor fi montate aceste sisteme de detectare şi avertizare în cazul incendiilor sau atunci când concentraţia de oxigen este prea mare. Sunt echipamente extrem de importante pentru siguranţa bolnavilor internaţi şi a personalului care lucrează acolo. În unele saloane, în funcţie de expertiza specialiştilor, va fi montat şi un sistem automat de deschidere a ferestrelor în caz de incendiu. De asemenea, noul Ambulatoriu pe care l-am construit la Spitalul TBC şi care este în faza de avizare este dotat la rândul lui cu sisteme de detectare şi alarmare, iar în cel mai scurt timp vom semna un alt contract cu bani europeni pentru modernizarea instalaţiei electrice a spitalului şi realizarea unui sistem de ventilare şi tratare a aerului”, a declarat Costel Fotea.

Preşedintele CJ Galaţi a precizat că, în urmă cu mai puţin de două luni, a fost semnat un alt contract cu fonduri europene pentru montarea unor sisteme de detectare, semnalizare şi alarmare în caz de incendiu sau depăşire a concentraţiei de oxigen, inclusiv de redimensionare a instalaţiilor electrice şi a infrastructurii de fluide medicale, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” şi la Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Cuvioasa Parascheva”, în valoare de 6.552.501 de lei. AGERPRES