Premierul Florin Cîţu a declarat că proiectul de construire a unui nou spital la Sibiu este inclus în PNRR şi are tot sprijinul din partea sa pentru a fi finalizat, el adăugând că s-ar putea ca acesta să fie inaugurat primul, deoarece este cel mai avansat în comparaţie cu celelalte proiecte de spitale noi care mai sunt prevăzute la finanţare prin PNRR.

„Mai mult decât mi-l asum, este inclus în PNRR. Este un proiect care, după cum ştiţi, este avansat, este, cred, cel mai avansat proiect de spital în România astăzi, deci cu siguranţă îmi asum şi acest proiect, ca toate proiectele din PNRR şi sunt sigur că le vom face pe toate până în 2026 (…) Sunt mai multe spitale în PNRR, dar acesta s-ar putea să fie spitalul nou care să fie făcut cel mai rapid, înţeleg că este cel mai avansat. Ar trebui să fie mai multe, nu doar unul, dar cred că s-ar putea să fie primul”, a afirmat Cîţu, într-o conferinţă de presă susţinută la Consiliul Judeţean Sibiu, alături de liderul organizaţiei judeţene PNL, Raluca Turcan, şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

Totodată, într-o declaraţie de presă susţinută ulterior, în curtea Spitalului Judeţean, şeful Guvernului a arătat că România trebuie să investească în spitale noi, în condiţiile în care în ultimii 30 de ani nu s-a făcut nimic în acest sens.

„Nu s-a mai construit un spital nou de 30 de ani (…) Deşi s-au investit bani în spitale în ultimii ani, să ştiţi că nu se mai vede, deci nu ai cum, oricât ai investi în unele dintre ele, chiar nu se mai vede şi nu ai cum să le mai dezvolţi. De aceea este foarte important ca prin PNRR să construim acele spitale pe care le avem acum (prevăzute pentru a fi finanţate prin PNRR n.red.) (…) Deci este nevoie de spitale în toată România, am văzut ce s-a întâmplat anul trecut, nu numai în România, ci şi la nivel mondial, unde chiar şi acele ţări care aveau sisteme de sănătate foarte bune, performante, au avut de suferit. Aşa că România trebuie să investească în sănătate, şi vom investi în spitale, în această guvernare vom avea spitale construite noi, chiar dacă nu s-a făcut nimic în ultimii 30 de ani de zile”, a mai declarat premierul Florin Cîţu.

Consiliul Judeţean şi Primăria Municipiului Sibiu şi-au propus să construiască un spital nou în municipiul reşedinţă de judeţ, unde nu există un spital municipal. Pentru această investiţie, autorităţile sibiene au cerut sprijin şi de la Guvern. Deocamdată, CJ deţine doar terenul pe care se doreşte să se construiască viitorul spital public al Sibiului, aflat în apropierea aeroportului internaţional şi a autostrăzii, la periferia municipiului Sibiu. AGERPRES