spital mun orada.jpgFirmele orădene continuă să facă donaţii Centrului Oncologic din Spitalul Clinic Municipal Oradea , inaugurat în decembrie 2012, din fonduri ale Ministerului Sănătăţii şi ale Consiliului Local. Directorul Spitalului clinic municipal, dr. Ovidiu Pop, a declarat, vineri, ă ţine să mulţumească tuturor oamenilor de bine din judeţ care contribuie, prin donaţiile şi sponsorizările lor, la amenajarea centrului, valoarea acestora fiind în prezent de 800.000 de lei.

”Ne bucurăm foarte mult că am reuşit să construim şi să inaugurăm un centru integrat modern pentru tratarea bolilor oncologice, finanţarea obţinută de la Ministerul Sănătăţii şi de la Consiliul Local, de aproape 30 de milioane de lei, asigurând construcţia clădirii parter cu două etaje şi dotarea cu aparatură mare, foarte performantă. Pentru interior, însă, mai avem nevoie de fonduri pentru fotolii noi de tratament, paturi, mobilier, pentru care donaţiile sunt foarte binevenite”, a precizat medicul Pop.

Centrul de tratament funcţionează, dar ca problemă medicală, managerul Ovidiu Pop a amintit, desigur, problema medicamentelor citostatice. Cea mai recentă donaţie pentru Centrul oncologic a venit din partea firmei SC Grain Express SRL din Oradea, în valoare de 37.000 lei.

Firmele care vor să contribuie prin donaţii în bani sau bunuri destinate pacienţilor oncologici o pot face atât direct, prin contractele de donaţii şi sponsorizări încheiate cu Spitalul Clinic Municipal ”Dr.Gavril Curteanu” Oradea, cât şi prin intermediul Primăriei Oradea, prin Campania ”Oradea pune suflet”, demarată de primărie şi care a trezit interesul orădenilor, firmelor şi companiilor din judeţ.

Centrul oncologic din Oradea este una dintre cele mai importante investiţii realizate în ultimii 40 de ani în sistemul sanitar orădean, reprezentând o premieră pentru sectorul oncologic bihorean. Inaugurat pe 2 decembrie 2012, în prezenţa actualului secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, Centrul Integrat pentru Tratament Oncologic are o capacitate de 70 de paturi spitalizare continuă, organizate în 35 saloane a câte două paturi (34 paturi radioterapie – etaj I , 36 paturi oncologie – etaj II). Centrul dispune de un laborator de radioterapie dotat cu echipamente oncologice de înaltă performanţă, iar pentru tratament, un accelerator linear de particule. AGERPRES