Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, unitate medicală din subordinea Consiliului Judeţean Sălaj, va beneficia de o finanţare nerambursabilă de peste 10 milioane de lei (fără TVA), prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru extinderea şi dotarea Ambulatoriului de Specialitate.

„Am început anul cu o veste foarte bună: proiectul ce vizează extinderea şi modernizarea Ambulatoriului de Specialitate al SJU Zalău a fost aprobat pentru finanţare în cadrul Investiţiei specifice – Unităţi de asistenţă medicală ambulatorie, din PNRR. Mulţumesc echipei implicate în proiect, datorită căreia putem recupera sumele investite în această direcţie din bugetul propriu al judeţului şi, astfel, să le folosim pentru alte proiecte importante. Vom continua această abordare prin care demarăm investiţii din fonduri proprii şi recuperăm cheltuielile după lansarea ghidurilor şi semnarea contractelor de finanţare europeană. Ardem, astfel, etape, şi accelerăm investiţiile în dezvoltarea Ţării Silvaniei”, precizează vineri, într-un comunicat de presă, preşedintele CJ Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

Potrivit sursei citate, lucrările la Ambulatoriul Spitalului Judeţean au demarat în primăvara anului trecut, din fondurile proprii ale CJ Sălaj.

Proiectul prevede construcţia a două noi etaje pe corpul de clădire ce găzduieşte Serviciul de Medicină Legală. La primul nivel vor funcţiona cabinete de endoscopie digestivă şi bronhoscopie, cu camere de sterilizare proprii, precum şi o sală de angiografie, toate dotate cu echipamente şi aparatură de ultimă generaţie.

„Angiograful va fi amplasat la etajul al doilea, unde vor fi amenajate zona de pregătire a bolnavilor, saloanele post-intervenţie cu monitorizare şi supraveghere pacienţi, vestiare şi o zonă de comandă”, se mai arată în comunicatul menţionat. AGERPRES

 

Sursa foto: Consiliul Judeţean Sălaj / facebook.com