Chirurgii vor efectua rezecții hepatice cu o mai mare precizie ce va da rezultate îmbunătățite datorită noilor cercetări efectuate de Universitatea Nottingham Trent.
Richard Arm, cercetător principal, a dezvoltat o modalitate de a imprima 3D date de scanare a organelor pacienților ce suferă de cancer, astfel încât clinicienii să se poată antrena, realizând operații dificile pe modele realiste.
Scopul inovației tehnologice este ca aceștia să se familiarizeze cu complexitățile ascunse ale unei operații, acestea fiind unice de la pacient la pacient, anterior operației efective.
Un prototip de ficat printat 3D (după organul afectat de cancer al unui pacient) prezintă calitățile tactile ale unui organ bolnav real, inclusiv imitația sângelui și a diferitelor durități, texturi ale țesuturilor, cum ar fi vasele de sânge, țesutul hepatic și tumora în sine.
Modelul realizat din geluri și fibre sintetice permite chirurgilor chiar și să folosească instrumente chirurgicale reale pentru a practica endoscopii și tehnici de ablație cu laser, în timpul cărora arterele sunt resigilate cu laser pentru a preveni sângerarea pacientului în timpul intervenției chirurgicale.
Materialul integral pe platforma specializata Hepat.ro