Fibroblastul asociat cancerului pulmonar ar putea ghida proiectarea tratamentelor personalizate

Fibroblastul asociat cancerului pulmonar ar putea ghida proiectarea tratamentelor personalizate

Potrivit unui nou studiu condus de cercetătorii de la Massachusetts General Hospital, trei subtipuri de fibroblast asociat cancerului (CAF) ar putea ghida proiectarea unui tratament personalizat pentru pacienții cu cancer pulmonar.

Tumorile solide, cum ar fi cancerul pulmonar fără celule mici, conțin cel puțin trei componente celulare majore: celule canceroase, celule imune și CAF. Abordările actuale de tratament personalizat al cancerului se concentrează în principal pe țintirea celulelor canceroase și a sistemului imunitar al unei tumori.

Spre deosebire de celulele canceroase care sunt ușor de distins, caracterizarea eterogenității celor trei subtipuri de fibroblast asociat cancerului a fost o provocare. Ca urmare, încercările anterioare de a viza și de a epuiza CAF-urile, rareori au îmbunătățit rezultatele pacienților.

„Avem nevoie de o nouă abordare pentru a caracteriza CAF-urile. Trebuie să obținem o înțelegere cuprinzătoare a diferitelor funcții biologice ale CAF-urilor și a semnificației lor clinice”, spune autorul principal Haichuan Hu, MD, PhD.

 

Continuarea materialului pe platforma specializată Desprecancer.ro

VIDEO

Infografic

Interviu

Preventie

CALENDAR EVENIMENTE

Eventsmax