sanitas.jpgMembrii Federaţiei SANITAS ar putea declanşa grevă generală după data de 25 mai, dacă autorităţile nu vor rezolva până atunci principalele revendicări ale Federaţiei, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă Leonard Bărăscu, preşedintele SANITAS.

„Federaţia noastră numără peste 100.000 de membri în toată ţara, iar împreună cu familiile lor reprezintă o comunitate importantă de oameni. Tocmai de aceea, Guvernul trebuie să ţină cont de revendicările noastre şi să ia măsurile necesare astfel încât Legea Sănătăţii să respecte drepturile salariaţilor şi să vină în sprijinul beneficiarilor direcţi ai sistemului, adică pacienţii”, a spus Leonard Bărăscu.

Potrivit acestuia, Federaţia SANITAS doreşte stabilirea unui acord între Ministerul Sănătăţii şi Federaţie, referitor la principiile care vor sta la baza proiectului de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate publică în România.

De asemenea, membrii SANITAS solicită revenirea la salarizarea din iunie 2010, deblocarea de urgenţă a posturilor vacante din sistemul sanitar, dar şi eliminarea limitei de 70% din bugetul unităţii sanitare privind cheltuielile de personal.

„Pe data de 25 aprilie vom declanşa acţiunea de strângere de semnături pentru proiectul de Lege a Sănătăţii, urmând ca în intervalul 7-18 mai să pichetăm sediul Ministerului Sănătăţii, în zilele lucrătoare. Viitorul calendar al manifestărilor sindicale, care pot merge până la declanşarea grevei generale, va fi stabilit de Consiliul Naţional al Federaţiei pe data de 25 mai”, a mai spus preşedintele Federaţiei SANITAS. AGERPRES