„Educăm azi pentru a proteja ziua de mâine” este tema campaniei Federația Internațională de Diabet (IDF) pentru a marca Ziua Mondială a Diabetului 2022, din noiembrie.  Acesta este al doilea an când campania pentru ziua mondială a diabetului se concentrează pe accesul la îngrijirea diabetului. Activitățile se vor concentra pe evidențierea necesității unui acces mai bun la educație în domeniul diabetului de calitate pentru speicaliști și persoanele care trăiesc cu diabet.

Având în vedere că numărul de persoane afectate de diabet nu prezintă semne de scădere, profesioniștii din domeniul sănătății trebuie să știe să detecteze și să diagnosticheze din timp afecțiunea și să ofere cea mai bună îngrijire posibilă. Persoanele care trăiesc cu diabet au nevoie de acces la educație continuă pentru a-și înțelege starea și a efectua autoîngrijirea zilnică esențială pentru a rămâne sănătoși și pentru a evita complicațiile.

IDF a lansat un sondaj global pentru a vedea cât de important este nivelul educației specifice și continue a pacientilor cu diabet zaharat și a medicilor curanți. Educația reprezinta factorul esential ce asigură succesul terapiei si controlul evolutiei acestei afectiuni pe termen lung. Profesioniștii din domeniul sănătății și persoanele care trăiește cu diabet, sunt invitate să acorde 10 minute din timpul lor pentru a completa acest sondaj.

Răspunsurile lor vor evidenția importanța educației accesibile și de calitate pentru cei cu diabet. IDF se angajează să faciliteze oportunitățile de învățare pentru toate persoanele afectate de diabet. Noua platformă online oferă cursuri interactive gratuite pentru a ajuta persoanele cu diabet zaharat și îngrijitorii lor să înțeleagă și să-și gestioneze boala. Primele cursuri disponibile oferă o introducere în ceea ce înseamnă diabetul și analizează elementele de bază ale controlului glicemiei.

Pentru profesioniștii din domeniul sănătății, IDF School of Diabetes oferă o selecție de cursuri online gratuite și premium pentru a fi la curent cu diferitele aspecte ale managementului și tratamentului diabetului.

Sondajul poate fi accesat pe: https://worlddiabetesday.org/wddsurvey

Pentru a accesa noua platformă ce oferă cursuri interactive gratuite intrați pe: Understandingdiabetes.org.

Acest sondaj este efectuat de partenerul de cercetare independent al IDF, Arlington Research.