Food and Drug Administration (FDA) a aprobat recent primul dispozitiv bazat pe inteligență artificială cu ajutorul căruia pot fi depistate ușor leziuni la nivelul colonului în timpul unei colonoscopii standard. Acesta este compatibil cu numeroase sisteme endoscopice aprobate de FDA, fiind un instrument care poate augmenta abilitățile medicilor în timpul examinării.

Dispozitivul GI Genius (Cosmo Artificial Intelligence) nu este menit să înlocuiască testele de laborator, să diagnosticheze leziunile sau să recomande un anumit tratament. Acesta vine în ajutorul medicilor în identificarea și localizarea polipilor colorectali și a formațiunilor canceroase.

GI Genius conține atât o componentă software cât și una hardware, bazându-se integral pe conceptul de machine learning. Dispozitivul poate recunoaște prezența diferitelor tipuri de polipi colorectali sau alte leziuni ale colonului în timpul realizării unei colonoscopii. În momentul în care identifică o astfel de prezență, GI Genius emite un sunet scurt și marchează zona respectivă cu un pătrat verde.

 

 

 

Materialul integral pe www.raportuldegarda.ro