farmacie.jpgFarmaciile din judeţul Hunedoara nu vor mai elibera, din 15 august, medicamente compensate şi gratuite, din cauză că termenele de plată din contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate sunt întârziate cu 60 de zile, a declarat, miercuri, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Hunedoara, Constantin Cărăuşu.

El a explicat că facturile farmaciilor hunedorene erau achitate de Casa de Sănătate la un termen de 210 zile, dar intervalul de plată a crescut, în timp, până la 270 de zile.

„Am mai avut probleme cu plata sumelor pentru medicamentele compensate sau gratuite, dar situaţia cu care ne confruntăm acum este gravă, cum nu a mai fost. Plăţile care se fac acum de Casa de Sănătate sunt pentru facturile din noiembrie 2009. Încercăm să tragem un semnal de alarmă. Am avut o şedinţă a Colegiului Farmaciştilor şi am decis să nu mai onorăm reţetele compensate şi gratuite, începând cu data de 15 august”, a afirmat preşedintele Colegiului Farmaciştilor Hunedoara.

În replică, purtătorul de cuvânt al CJAS Hunedoara, Ovidiu Bîndea, a spus că instituţia pe care o reprezintă depune toate eforturile pentru ca farmaciile să-şi primească banii pentru medicamentele compensate sau gratuite. „Aşteptăm să se facă o rectificare de buget. Mai mult ca sigur se vor aloca bani pentru plata reţetelor. Trebuie ca farmaciştii să manifeste puţină înţelegere pentru că CJAS va onora facturile restante imediat ce va fi primită fila rectificativă de buget”, a declarat purtătorul de cuvânt. În judeţul Hunedoara funcţionează în prezent peste 120 de farmacii. AGERPRES