Farmaciștii și asistenții de farmacie interesați de aflarea celor mai eficiente soluții pentru a veni în ajutorul pacienților sunt așteptați să participe la o serie de 8 simpozioane în țară în perioada februarie-noiembrie 2016, organizate de compania germană STADA Arzneimittel AG. Pentru fiecare dintre noi, ritmul alert al vieții cotidiene presupune găsirea unor soluții rapide la problemele de zi cu zi. Pentru pacienții care intră zilnic în farmacii, farmacistul și asistenții de farmacie trebuie să ofere soluțiile cele mai bune, cele mai rapide și cele mai eficiente, astfel încât să ajute la păstrarea sau îmbunătățirea sănătății pacienților.

În contextul pieței farmaceutice actuale, o piață din ce în ce mai competitivă și dinamică, pacienții din România au nevoie de medicamente de calitate care să fie actuale și accesibile, dar au nevoie și de profesioniști în sănătate informați și disponibili, pentru care comunicarea cu pacientul reprezintă o prioritate, considerând impactul pe care această componentă o are asupra complianței la tratament și, implicit, asupra stării de sănătate a cetățenilor.

“De 120 de ani în lume și de 23 în România, compania STADA vine în sprijinul farmaciștilor, medicilor și pacienților, cu produse de cel mai înalt nivel calitativ. Preocuparea pentru sănătate stă la baza a tot ceea ce facem. Ne simțim responsabili față de cei care recomandă și de cei care folosesc produsele noastre, de aceea dorim să fim parteneri de încredere și să furnizăm informaţii utile aliniate la noile nevoi de comunicare și informare ale profesioniștilor în sănătate, aflați într-un sistem sanitar atât de dinamic, cum este cel românesc” a declarat Slobodan Stevic, Director General STADA Romania.

Primul simpozion din serie este organizat la București, pe 17 februarie a.c., la Hotel Intercontinental și se bucură de un panel de lectori de seamă, precum: Prof. Dr. Farm. Dumitru Lupuliasa – Facultatea de Farmacie – UMF „Carol Davila” Bucuresti și președinte al Colegiului Farmaciștilor din România, Conf. Dr. Farm. Robert Viorel Ancuceanu – Facultatea de Farmacie – UMF “Carol Davila” București care vor acoperi subiecte din practica farmaceutică. Va fi prezent și Dr. Nicolae-Iordache Iordache, autor al publicațiilor “Cine ești tu, doctore?” și “RePrezintă!”, care va susține un training pe tema comunicării cu pacienții. Programul este creditat cu puncte EFC de către Colegiul Farmaciștilor.

Seria evenimentelor va continua în martie la Craiova și Iași, în aprilie la Sibiu, în mai la Constanța, în iunie la Târgu Mureș și în octombrie la Timișoara. Pentru cea de-a opta ediție organizatorii revin în București, în noiembrie. Accesul participanților la evenimente este gratuit, dar se face doar pe baza înscrierii prealabile și confirmării ferme primite din partea organizatorilor.