facult de med.JPGPreşedintele Asociaţiei Decanilor Facultăţilor de Medicină din România (ADFMR), prof. univ. Anca Buzoianu, a apreciat, sâmbătă, ca fiind un ”progres notabil” tot ceea ce s-a realizat, într-un timp foarte scurt, la Facultatea de medicină şi farmacie Oradea pentru îmbunătăţirea condiţiilor de lucru ale studenţilor.

”Sunt realizări impresionante pentru oricine ştie ce înseamnă acest lucru şi îl felicit pe domnul decan Bumbu pentru tot efortul şi energia investite pentru a aduce la standarde performante facultatea. Îi doresc mult succes şi să treacă de hopurile (controale ARACIS – n.n.) care îi stau în faţă”, a declarat, pentru AGERPRES, prof. Anca Buzoianu, după o vizită efectuată în sediul facultăţii orădene, alături de alţi decani ai facultăţilor de medicină din ţară.

Prof. Gheorghe Bumbu a fost ales, în decembrie 2008, din primul tur, în funcţia de decan al FMF, cu majoritate de voturi. Funcţia de decan al Facultăţii de Medicină a rămas vacantă după ce Adrian Maghiar şi-a dat demisia în urma acuzaţiilor făcute la adresa sa şi a familiei sale în legătură cu scandalul diplomelor false eliberate la Oradea. Noul decan s-a preocupat intens de tot ceea ce înseamnă performanţă într-o facultate de medicină, începând cu restructurarea personalului supradimensionat şi reorganizând sistemul de verificare a studenţilor.


Decanul Facultăţii de medicină din Constanţa, prof.univ. dr. Petru Bordei, a precizat, cu această ocazie, că întâlnirea de la Băile Felix, organizată de prof. Gheorghe Bumbu, a fost ”cea mai fructuoasă dintre toate multele întâlniri” la care a fost prezent an de an după Revoluţie, deoarece, de data asta, s-au luat o serie de măsuri, care sunt atât în beneficiul studenţilor cât şi al cadrelor didactice. Participanţii la Conferinţa naţională au stabilit mai multe măsuri care vor armoniza curriculele facultăţilor şi structura materiilor pentru fiecare an de studiu, măsuri privind transferurile şi mobilităţile studenţeşti între facultăţile de medicină, precum şi demersuri către Ministerul Muncii pentru completarea cadrului naţional al calificărilor.

La rândul său, decanul Facultăţii de medicină din Universitatea ”Titu Maiorescu” Bucureşti, prof. univ. dr. Dan Ungureanu, a subliniat importanţa colaborării pentru a aduce întreaga şcoală românească de medicină la aceleaşi linii directoare şi obiective comune, la reglementarea actelor de studii, mergând de la planurile de învăţământ până la eliberarea diplomei şi a suplimentului de diplomă. ”Conferinţa naţională a fost cea mai reuşită întrunire a vârfurilor facultăţilor de medicină din ţară la care am participat până în prezent. Acum trebuie să ajungem pe coordonatele comunităţii europene, deci avem obiective mult mai dificile”, a spus decanul. AGERPRES