Pe 13 iunie s-a desfășurat, la București o nouă dezbatere regională din programul „Tratamente și tehnologii inovatoare în medicină”, organizat de Oameni şi Companii. La întâlnirea moderată de Vasile Cepoi, Președinte ANMCS, au participat  33 de persoane, factori de decizie din domeniul sanitar, reprezentanți ai autorităților locale, manageri de spitale publice și private din regiune, medici, membri ai asociațiilor de pacienți, alți profesioniști din domeniul sanitar.

Invitați speciali ai sesiunii au fost: Marius Geantă, Președinte Centrul pentru inovație în medicină, cu tema „Suntem pregătiți pentru medicina personalizată”?, Varujan Pambuccian – tema „Biologie sintetică, bioinformatică, aplicațiile lor în medicină” și Dragoș Paiu, Marketing Director Alphega, tema „Alphega România – Inovație pentru pacienți”.

Dr. Marius Geantă a vorbit despre medicina personalizată. Medicina personalizată este un concept care separă pacienţii în grupuri diferite care au parte de proceduri croite pentru fiecare pacient în parte, în funcţie de riscul său la o boală. Medicina personalizată este deja o realitate în domeniul oncologiei şi al hematologiei. În cadrul acestor domenii alegerea tratamentului se poate face pornind de la principiile medicinei personalizate. Există tratamente aprobate, inclusiv în România, şi care funcţionează mai bine la anumite categorii de pacienţi, care prezintă o anumită structură din punct de vedere genetic. Medicina personalizată nu este utilă doar în domeniul medical, pentru un anumit profil genomic, ci și în domeniul economic, pentru un anumit profil economic. În concluzie, medicina personalizată: schimbă accentul pe care îl punem în medicină, de la reacţie la prevenţie, ajută la evitarea reacţiilor adverse pe care le au pacienţii la unele medicamente, creşte răspunsul pacientului la tratament, îmbunătăţeşte calitatea vieţii pacientului;

Varujan Pambuccian a evidențiat că în România există școli foarte bune și puternice, cele mai semnificative fiind cea de medicină și de chimie. Dl Pambuccian a spus că cere ajutorul celor prezenți pentru înființarea unei școli care să producă persoane care pot crea inteligență artificială.  Școala este foarte importantă pentru a produce oameni care pot aduce inovația.

Dragoș Paiu a prezentat conceptul Alphega, care vrea să creeze așa numitul ,,farmacist de familie’’și să îmbunătățească relația medic-farmacist.

Dezbaterea de la București este a cincea activitate din programul „Tratamente și tehnologii inovatoare în medicină”, implementat de către Oameni și Companii din 2017. În cadrul acestui program se construiește o comunitate care să dezbată, să facă schimb de informații și experiențe pe tema impactului tratamentelor și tehnologiilor inovatoare. Următoarea întâlnire din cadrul programului, Conferința națională, se va desfășura la București, în luna septembrie.

Oameni şi Companii oferă soluţii de marketing bazate pe comunicare directă cu peste 31.000 executivi şi lideri din 50 de comunităţi de business şi profesionale. De soluțiile Oameni şi Companii beneficiază anual circa 500 de companii şi peste 2.500 de manageri de marketing şi de vânzări.