spital_urgenta_suceava.jpgLucrările de extindere şi modernizare a Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean Suceava, demarate luna trecută, sunt în grafic, iar finalizarea acestora ar putea fi încheiată la jumătatea lunii martie 2016, a declarat managerul unităţii spitaliceşti, Vasile Râmbu.

Potrivit lui Râmbu, până în prezent, au fost dislocaţi pereţii şi a fost pregătit terenul pentru recompartimentarea şi reamenajarea fostului spaţiu în care a funcţionat UPU, iar în ceea ce priveşte extinderea, în partea nordică, urmează să fie turnată ultima placă, iar în cea sudică, care este cea mai mare ca suprafaţă, se lucrează la nivelarea terenului. El a spus că vremea bună i-a ajutat să avanseze cu investiţia la exterior, iar pe timpul iernii se va lucra la amenajările interioare, iar ulterior se vor realiza dotările.

Râmbu a spus că a găsit, în această perioadă, înţelegere din partea pacienţilor şi aparţinătorilor, în condiţiile în care această secţie a spitalului este în şantier. ”Am găsit înţelegere atât la aparţinători, cât şi la bolnavi (…) Personalul UPU, de la cel auxiliar şi până la medici, depune eforturi în plus pentru a elimina, pe cât posibil, nemulţumirile sau situaţiile mai puţin normale din desfăşurarea activităţii”, a spus Râmbu.

Proiectul de modernizare a UPU Suceava, în valoare totală de peste 12,5 milioane lei, presupune extinderea de la 780 de metri pătraţi la aproximativ 1.900 de metri pătraţi. Totodată, spaţiile pentru consultaţii şi aparţinători vor fi mai generoase, va exista un flux separat pentru ambulanţe, cu bandă de circulaţie pe un sens, şi un spaţiu protejat pentru transferul pacienţilor. Urgenţele pediatrice vor avea un spaţiu mai mare, cu triaj vizibil şi uşor accesibil din toate punctele UPU. Sunt prevăzute şi cabinete şi birouri pentru personalul medical.

Din valoarea totală a proiectului, aproximativ 4,5 milioane lei sunt destinate dotării cu aparatură şi echipamente medicale performante, respectiv computer tomograf, electrocardiograf, echipament de intubaţie, defibrilator manual, eco Doppler color cu trei sonde, monitoare EKG etc.
Finanţarea proiectului de la UPU este asigurată de Consiliul Judeţean şi Primăria Suceava. Primăria Suceava are prevăzută în buget suma de 2,5 milioane lei cu această destinaţie. AGERPRES