Vezi la ce evenimente medicale ai posibilitatea să participi săptămâna viitoare, în funcție de domeniul tău de interes! EventsMax îți prezintă selecția celor mai importante evenimente din domeniu.

Cu ocazia #, celebrată pe 12 septembrie 2023, Asociația Credu, în parteneriat cu Headache Society România și Asociația Medicilor de Familie București-Ilfov, organizează o campanie de conștientizare a MIGRENEI în țara noastră.

Despre principalele afecțiuni ale pielii sau semnele care ar trebui să te trimită rapid la dermatolog dar și despre cum se pot implica farmaciștii în campanii pentru îngrijirea pielii discutăm joi, 12 septembrie 2023, începând cu ora 14.00 la webinarul CASPA.RO: SĂNĂTATEA PIELII. Invitații speciali ai acestei ediții sunt medicul dermatolog Vali Anton – Rețeaua privată de sănătate Regina Maria și farmacist Andreea Unguraș, de la Farmacia Melio Farm din Florești, Cluj.

Accesul la medicamente reprezintă o componentă fundamentală în realizarea dreptului constituțional la sănătate. Îngrijirile medicale, tratarea bolilor, dar și prevenirea și controlul bolilor depind de accesul la timp și corespunzător la medicamente. Access and Therapies 360 va avea loc pe 14 septembrie 2023 și va aborda mai multe teme printre care: accesul pacienților la medicamente inovatoare și cauzele care plasează pacienții români la coadă clasamentului european în ceea ce privește accesul la inovație, măsurile care au fost întreprinse pentru a modifica acest clasament, dar și soluțiile propuse de pacienți, autoritățile din sănătate și industria farmaceutică,

Noul GHID ESC pentru reducerea riscului cardiovascular la pacienții cu diabet, lansat la finalul lunii august, aduce un nou scor pentru estimarea riscurilor, recomandări privind screening-urile și utilizarea noilor clase de medicamente. Aflați mai multe la Ora Specialistului Rodiabet: Noul ghid european Cardio-Diabet, din 14 septembrie.

În perioada 13 – 15 septembrie se desfășoară cel de-al 7-lea Congres al Societății Române de Rinologie, coroborat cu cel de-al 13-lea Simpozion Internațional de Rinosinuzită și Polipoză Nazală. Specialiștii se întâlnesc din nou la Sibiu, în inima Transilvaniei, la un eveniment științific de înaltă calitate academică.

În cadrul atelierului Atelierului de Endoscopie Digestivă desfășurat în perioada 14-16 septembrie la Cluj, experți internaționali se vor reuni pentru a discuta despre cele mai noi evoluții în endoscopia digestivă.

Cea de-a XXIII-a Conferință Națională de Neonatologie cu participare internațională va avea loc la malul mării, la Eforie Nord – Hotel Europa, în perioada 14-17 septembrie 2023. Tematica abordată în acest an va fi “Patologie malformativa neonatala” & Varia – patologie din ce în ce mai complexă și provocatoare în ceea ce privește diagnosticul și resursele terapeutice.

Cea de-a VII -a ediție a Conferinței Naționale de Reumatologie Pediatrică, cu tema “Prezent și perspective în bolile reumatismale ale copilului”, se va desfășura în Iași în perioada 14 – 16 septembrie 2023.

Gala Binelui în Sănătate este un proiect ce-i aduce în fața societății pe medicii și asistenții care construiesc binele din sănătatea românească. Evenimentul va avea loc pe 14 septembrie.

În perioada 14 – 17 septembrie se desfășoară Zilele Științifice ale Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, eveniment care marcheaza aniversarea a 24 de ani de existență a Institutului.

În perioada 14 – 15 Septembrie, vă invităm la conferința Medic.ro Galați, nelipsită din peisajul manifestărilor științifice de renume adresate medicilor de familie și nu numai. Conferința se va desfășura în format hibrid. Reîntâlnirea în format FIZIC, va avea loc la HOTEL VEGA Galați, iar partea ONLINE va fi transmisă pe platforma www.medichub.ro.

Cel de-al 4-lea Congres Internațional al Societății Române de Estetică Ginecologică va avea loc în perioada 15 – 16 septembrie. Programul științific al Conferinței va acoperi atât tehnici nonchirurgicale precum: laser vaginal intern și extern, tehnici chirurgicale de vaginoplastie, reconstrucție vulvară, labioplastie sau himenoplastie.

Conferința „Actualități în Gastroenterologie„, un eveniment organizat de Societatea Română de Medicină Internă în colaborare cu Mayo Clinic, își propune să prezinte date recente privind diagnosticul și terapia principalelor afecțiuni digestive cu numeroase implicații în prognosticul și supraviețuirea pacienților. În perioada 15 – 16 septembrie, la București.

Participă în 15 septembrie 2023 la seminarul ”Tu știi să respiri sănătos?” din Cluj-Napoca. Un concept unic în țară, un seminar unde aducem laolaltă în auditoriu și medici și pacienți. Astfel, ne străduim să deschidem noi porți care să faciliteze comunicarea medic-pacient în vederea soluțiilor de prevenție și tratament în afecțiunile sistemului respirator.

În perioada 15 – 17 septembrie, in Brasov, va avea loc cea de-a XX-a editie a Salonului National de Optica si Optometrie, SNOO 2023, dedicat profesionistilor vederii.

Societatea Română de Hematologie organizează în colaborare cu partenerii săi, în data de 15 septembrie 2023 , un eveniment de conștientizare, cu ocazia Zilei Mondiale de Conștientizare a Limfomului și Zilei Internaționale a Leucemiei Limfocitare Cronice.

Conferinta Nationala STEP BY STEP: S.O.S. POSTURA – Abordari multidisciplinare in posturologie cu participare internationala isi propune sa reuneasca elitele fizioterapiei din România si din străinătate pentru a contribui la sustinerea dezvoltarii si profesionalismului serviciilor de fizioterapie din Romania.  Evenimentul se desfășoară în perioada 16-17 septembrie, online.

Găsești toate evenimentele din perioada următoare, aici .

***

EventsMax.ro este platforma evenimentelor business și profesionale. Organizezi sau sponsorizezi un eveniment? Postează-l gratuit pe platformă, pentru ca informațiile să ajungă la participanți sau sponsori. Peste 30.000 de executivi, antreprenori și specialiști din toate domeniile accesează platforma lunar pentru a căuta informații despre evenimentele din domeniile lor de interes.

Abonează-te gratuit la newsletter-ul EventsMax, aici , și poți primi alerte săptămânale cu evenimente din domeniul care te interesează.

Dacă vrei să publici evenimentele tale, fă-ți un cont gratuit, aici .