Asociația CREDU vă invită să participați la conferința dedicată bărbaților, tinerilor și adolescenților, un proiect al Asociației Credu în parteneriat cu Asociația de Genetică și Medicină Personalizată. Evenimentul face parte din seria de conferințe „Alegeri sănătoase”.
Într-un mod – poate – surprinzător, dar dovedit de statistici, în țările dezvoltate, a fi bărbat constituie primul factor de risc demografic de invalididate.
De aceea, Asociația CREDU și-a propus să realizeze un proiect care să-i ajute pe tineri și adolescenți să identifice riscurile și pericolele la care se pot expune încă de la vârste fragede, iar pe bărbați să îi familiarizeze cu screening-uri și măsuri de prevenție esențiale pentru o viață perfect sănătoasă.
Conferința va cuprinde două părți, fiecare parte incluzând mai multe paneluri.
Partea întâi, dedicată sănătății bărbatului are secțiuni (paneluri) cu tematici de endocrinologie, urologie, nutriție, sănătate mentală, screening, etc. iar partea a doua este dedicată tinerilor și adolescenților.
Vor prezenta informații și materiale de actualitate:
1. Dr. Iuliana Anghelescu, medic primar dermatovenerologie – Panel dermatologie
2. Dr. Irina Popescu, medic specialist diabet, nutriție și boli metabolice – Panel screening diabet
3. Dr. Cristina Cotoban, medic specialist cardiologie – Panel screening boli cardiovasculare
4. Dr. Ruxandra Plesea, medic specialist diabet zaharat, nutriție și boli metabolice – Panel nutriție și boli metabolice
5. Dr. Elena Braha, medic primar genetician și medic specialist endocrinologie – Panel de screening specifice adolescenților
6. Psiholog Yolanda Cretescu – Panel sănătate mentală și emoțională
7. Dr. Nicole Thomas – medic primar medicină de urgență – Panel oferirea de resurse suport pentru gestionarea stresului și anxietății
8. Urologie – to be confirmed
9. Nutriționist Elena Coșbuc – Panel nutriție: despre intoleranțele genetice
Evenimentul va avea loc în data de 4 Iunie 2024, de la ora 17.00, la Clinica DiaMedica, din Bd. Lascăr Catargiu nr 30, Sector 1 – hartă Google Maps.
Participarea este gratuită, dar înscrierea este obligatorie. Înscrierea la eveniment se poate realiza accesand acest link.