Pe 20 octombrie, Asociația OncoPacienților PHOENIX a organizat la Palatul Național al Copiilor un eveniment de screening al campaniei, prin care s-a efectuat controlul alunițelor și petelor, ca prevenție cancer MELANOM. Au participat copii din Trupa Dinamic, condusă de maestrul Paula Mitru, cu mămici si tătici dar și paciente cu cancer la sân. Acestora le-au fost distribuite materiale informative de autoexaminare, cu oglindă, după regula ABCDE, dar și multor altor solicitanți. Medicii dermatologi le-au oferit „pro bono” educație, consultații și dermatoscopii.

Campania continuă, prin distribuirea de materialele informative de autoexaminare cu regula ABCDE, care se găsesc permanent la Casa de Cultură „Friedrich Schiller”, Str Batistei, nr. 15, sector 1, București, dar și în alte locații.

Asociația OncoPacienților PHOENIX desfășoară Campania „Soare fara pete” 2018, Ediția a III-a, între 15.06.2018-15.11.2018, campanie de preventie a Melanomului și a încheiat prima etapă, în perioada iunie-septembrie la București și pe litoral, unde s-au distribuit aproximativ 10.000 de materiale informative cu regula ABCDE

„Soare fără pete” este o campanie de atenționare, prevenție și screening pentru cancerele de piele, în special cel mai de temut – Melanomul, al cărui grad de mortalitate a crescut îngrijorător în ultimii ani, dar care, depistat și tratat precoce, are o rată de supraviețuire de 98%.

În acest sens, totalul estimat de distribuiri va fi peste 12.000 de materiale informative care conțin recomandări de protecție, prevenție, autoexaminarea prin regula ABCDE a petelor/alunițelor și a celor 5A. Campania vizează persoanele de toate vârstele, dar mai ales tinerii, motiv pentru care vor fi grup țintă principal pentru screening, în număr de peste 300.