Evenimentul cu participare internațională:” Îmbunătățirea sănătății și calității vieții pe termen lung în rândul persoanelor cu HIV” se va desfășura în data de 1 decembrie 2022.

Printre participanți, se numără:

  • Stella Kyriakides, comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară.
  • Europarlamentarii Frédérique Ries (vicepreședinte Renew Europe, Belgia), Sara Cerdas (socialiști și democrați, Portugalia) și Sirpa Pietikäinen (PPE, Finlanda).
  • Vytenis Andriukaitis, Ambasador al rezultatelor HIV și trimis special al OMS pentru Europa.
  • Baronesa Barker, membră a Grupului parlamentar al tuturor partidelor pentru HIV și SIDA, Marea Britanie.
  • Anca Streinu – Cercel, Conf. univ. dr. Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila, medic la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof Dr Matei Balș”, România.
  • Giovanni Guaraldi, profesor asociat în boli infecțioase la Universitatea din Modena și Reggio Emilia, Italia.
  • Jane Anderson, co-președinte pentru rezultatele HIV și medic consultant la Homerton University Hospital NHS Foundation Trust, Marea Britanie.
  • Jeffrey Lazarus, co-președinte privind rezultatele HIV și șef al Grupului de Cercetare a Sistemelor de Sănătate ISGlobal la Clinica Spitalului, Universitatea din Barcelona, ​​Spania.
  • Mario Cascio, membru al grupului de coordonare privind rezultatele HIV și președinte al programului EATG pentru calitatea vieții.

 

Agenda evenimentului poate fi accesată AICI

Inițiativa organizează o întâlnire cu ocazia Zilei mondiale de Luptă împotriva SIDA 2022 pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la măsurile de îmbunătățire a calității vieții persoanelor cu HIV. De asemenea, va avea loc lansarea întrebărilor și recomandărilor privind rezultatele în lupta contra HIV, rezultatul colaborării între peste 60 de experți și organizații, cu scopul de a ghida acțiunile politice la nivelul UE și al statelor membre.

HIV este o afecțiune pe termen lung și datorită disponibilității pe scară largă a terapiei antiretrovirale, speranța de viață în rândul persoanelor cu HIV se apropie de cea a populației generale. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă întotdeauna o stare bună de sănătate pe parcursul vieții. Persoanele cu HIV prezintă un risc mai mare de a dezvolta afecțiuni de sănătate mintală și continuă să se confrunte cu stigmatizare și discriminare în cadrul sistemelor de sănătate.

 

Detalii pe hivoutcomes.eu