EuroThrombosis & EuroVessels 2022 este o întâlnire științifică organizată de Grupul de lucru pentru tromboză și Grupul de lucru pentru aorta și boli vasculare periferice al Societății Europene de Cardiologie (ESC).

Va fi un program științific intens cu tematici despre: știința de bază, medicina translațională și practica clinică în domeniile biologiei vasculare, trombozei și aterosclerozei.

Întâlnirea va avea loc, in format fizic, în Lisabona, Portugalia, între 20 și 22 octombrie 2022.

Subiectele vor include boala coronariană, boala arterială periferică, fibrilația atrială, accidentul vascular cerebral, sindroamele aortice și prevenirea cardiovasculară. Farmacoterapia și utilizarea dispozitivelor endovasculare vor forma o parte substanțială a întâlnirii, oferind clinicianului o nouă actualizare pentru a ghida și încuraja practica clinică optimă de zi cu zi.

La această întâlnire, etiologia și principiile de bază ale acestor afecțiuni și stări de boală vor fi explorate în profunzime, pentru a promova cercetarea și inovarea în aceste domenii. Știința de bază și translațională vor fi prezentate alături de cele mai recente concepte în diagnostic și tratament.

O parte semnificativă a întâlnirii va fi, de asemenea, dedicată prezentării cercetărilor clinice și translaționale originale în format poster, permițând schimbul de idei și experiență între cercetători și clinicieni.

Pe lângă oportunitățile de educație și învățare, posibilitățile de creare de legături între tinerii clinicieni/oameni de știință și cercetători cu experiență se vor crea oportunități unice pentru dezvoltarea de noi idei și colaborări viitoare.

Programul va fi susținut de profesori din Europa, experți cu renume în domeniile lor.

“EuroThrombosis, EuroVessels 2022 va deveni o piatră de hotar importantă în educația medicală continuă în 2022”, au declarat reprezentanții ESC.

Detalii despre eveniment pe Escardio.org/Congresses-&-Events/Working-group-events/Eurothrombosis.