euromaterna.jpgO echipa de medici tineri, specialisti si cadre universitare, inaugureaza, la Constanta, Euromaterna – primul spital privat de obstretica-ginecologie din sud-estul Romaniei, dotat la standarde europene.

Potrivit presedintelui consiliului de administratie al Euromaterna, dr. Ion Rusa, unitatea, o investitie de aproximativ sapte milioane de euro, este un spital “de cinci stele”, construit pentru a oferi servicii medicale de cea mai inalta calitate, unde mama si copilul se vor simti protejati si ingrijiti la cele mai ridicate standarde.

„Sediul modern si dotarea cu aparatura de ultima generatie, similara cu cea din spitalele de elita din marile capitale, ce ofera servicii medicale integrate, plaseaza Euromaterna pe primele locuri in topul unitatilor medicale de profil din Europa. Spitalul are o suprafata construita de 3.200 de metri patrati, din care aproximativ 900 de metri patrati sunt dedicati cazarii in regim hotelier si ingrijirii pacientilor, iar restul se regaseste in spatii exclusiv medicale”, a declarat dr. Ion Rusa.

Conform proiectului, spitalul este dotat cu patru sali de nasteri si doua sali de operatii, o arie rezervata exclusiv fertilizarii in-vitro, o sala de sport si o cofetarie interioara, 20 de rezerve individuale spatioase pentru mame, dotate cu grup sanitar propriu, patul bebelusului si fotoliu-pat pentru insotitor. Dotarile au fost realizate exclusiv in colaborare cu firme romanesti, specializate in tehnologia medicala de top, intre care se regasec companiile „Radiusmed”, „Integrine” si „Sterisystems”, reprezentanta a companiei suedeze „Getinge” – lider mondial in domeniul dezinfectiei si sterilizarii, iar personalul medical a fost selectionat atent, exclusiv pe criterii de calificare si experienta incontestabila.

“Am construit un centru in care pacientul sa se simta protejat si ingrijit intr-un mediu civilizat, in care sanatatea mamei si copilului sunt unicele prioritati si in care beneficiaza de cele mai profesioniste servicii medicale, avand ca profil principal maternitatea. Procesul de fertilizare in-vitro, recoltarea de celule stem, nasterea sub apa sunt de acum realitati cotidiene si la Constanta si in sud-estul Romaniei, aceste servicii medicale fiind oferite pana acum doar de clinici sau spitale din capitala, iar noi, cei care am facut posibile aceste premiere, credem ca vom satisface nevoile si exigentele pacientilor gratie calitatii inalte a serviciilor si a excelentului raport calitate-pret”, a precizat dr. Rusa.