Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, spera ca pana la Craciun ambele camere ale Parlamentului sa adopte o propunere legislativa referitoare la posibilitatea medicilor de a-si cumpara cabinete.
Nicolaescu a amintit ca saptamana trecuta, Ordonanta 110 a fost declarata neconstitutionala, astfel incat nici un cabinet medical nu mai poate fi vandut catre medici, asa cum prevedea legea.

„Am avut intalniri cu asociatiile medicilor de familie si am discutat la nivelul departamentului legislativ al Parlamentului si dupa o analiza a documentelor am ajuns la o concluzie trista. Declarandu-se neconstitutionala intreaga lege, nu o sa putem sa facem procedura impusa de Constitutie, in sensul in care in 45 de zile, parlamentul trebuie sa puna de acord textul legii cu prevederile constitutionale. Nu mai putem face nimic”, a spus Nicolaescu.

Acesta a adaugat ca a convenit cu o serie de parlamentari elaborarea unei propuneri legislative, care a fost supusa expertizei medicilor de familie si avocatilor specializati in drept constitutional. „Vom incerca sa introducem o formulare a dispozitiilor referitoare la dreptul de proprietate, caci aici e marea problema, si la pretul de vanzare, ca sa nu mai impunem proprietarului un pret. Sa gasim formula legala prin care sa respectam proprietarul, dar in acelasi timp sa-l rugam sa tina cont ca este un domeniu sensibil”, a spus ministrul.

Nicolaescu spera ca pana la mijlocul saptamanii viitoare sa se formuleze un punct de vedere comun, iar propunerea sa fie depusa in parlament, la Senat, pentru a fi adoptata in procedura de urgenta. El a mai spus ca va sta de vorba personal cu toate grupurile parlamentare carora le va cere sa sprijine acest proiect. „Sper ca toata lumea intelege ca este important ca medicii sa aiba cabinetele lor”, a spus Nicolaescu.