Stadializarea cancerului poate ajuta medicii să descrie gravitatea cancerului unei persoane și să stabilească cel mai eficient tratament pentru aceasta. Stadializarea descrie dimensiunea tumorii și dacă s-a răspândit sau nu în alte zone ale corpului.
Etapele cancerului se referă la tipul de cancer pe care îl are o persoană, dimensiunea tumorii inițiale și dacă cancerul s-a răspândit sau nu în alte zone ale corpului.
Stadializarea cancerului poate varia în funcție de tipurile de cancer. Cu toate acestea, există sisteme de stadializare pe care medicii le folosesc frecvent pentru a măsura, descrie și trata o mare varietate de tipuri de cancer.
Medicii folosesc stadiile de cancer pentru a descrie cancerul în termeni de dimensiune și dacă s-a răspândit sau nu. Potrivit sursei de încredere a Institutului Național al Cancerului, stadializarea cancerului poate ajuta un medic:
- să planifice cel mai bun tratament pentru persoana în cauză;
- să recunoască severitatea și supraviețuirea cancerului;
- la identificarea studiilor clinice care pot ajuta la tratament.
Societatea Americană a Cancerului a elaborat importanța stadializării pentru tratament. Un stadiu incipient al cancerului poate răspunde bine la radioterapie sau intervenții chirurgicale, în timp ce un stadiu de gradul 4 al cancerului poate răspunde mai bine la chimioterapie, terapie medicamentoasă țintită sau imunoterapie.
Continuarea materialului pe platforma specializata Desprecancer.ro