venemozer_erica.jpgDirectorul Direcţiei Economice a Consiliului Judeţean Satu Mare, Erica Venemozer, a fost numită, joi, director interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă, ca urmare a demisiei fostului manager, în urma suspendării, de către Direcţia de Sănătate Publică, a activităţii unui corp al secţiei de Interne.
„Sistemul de sănătate este pentru mine în acelaşi timp o provocare, dar şi o plăcere. Ca manager, această funcţie mă onorează dar mă şi obligă. Va fi o provocare deosebită pentru că este un sistem care a fost foarte mult timp neglijat, sunt foarte multe probleme. Toate vreau să le abordez din trei puncte de vedere: al pacientului, al vizitatorului şi al angajaţilor”, a declarat noul director.

Erica Venemozer a precizat că doreşte „reducerea circuitului birocratic” şi intenţionează numirea unui responsabil cu întreţinerea la fiecare etaj, astfel încât medicii să nu fie nevoiţi să sesizeze problemele. „Pentru mine, o problemă esenţială este curăţenia spitalului. Degeaba reabilităm, degeaba renovăm dacă nu întreţinem, dacă nu facem curăţenie. Programul meu nu va fi de la 8 la 16, va fi de 24 de ore, am timpul necesar, am plăcerea de a umbla în spital, în toate locaţiile”, a afirmat Venemozer. Totodată, aceasta a spus că trebuie urmărit circuitul pacientului astfel încât acesta „să nu fie nevoit să aştepte 10-12 ore pentru un consult”.

Erica Venemozer are studii economice şi juridice, lucrează în administraţie din 1996 şi este director executiv în CJ din 2.000. Din 2010 este preşedintele Consiliului de Administraţie al SJU. Preşedintele CJ Satu Mare, Adrian Ştef, a declarat, într-o conferinţă de presă, că mandatul este de trei luni şi se mai poate prelungi, urmând să fie organizat un concurs. AGERPRES