boc_emil.jpgPremierul interimar Emil Boc a afirmat vineri ca Romania va avea vaccinul impotriva gripei noi destinat copiilor la inceputul lunii ianuarie a anului viitor, dupa ce Executivul a decis sa nu achizitioneze cele 500.000 de doze de vaccin din strainatate.

„O sa-l avem la inceputul lunii ianuarie la Institutul Cantacuzino si o sa-l aplicam potrivit standardelor nationale acreditate, recunoscute”, a spus, intr-o conferinta de presa, Emil Boc.

Intrebat daca pana atunci copiii nu vor putea fi vaccinati, Boc a evitat un raspuns direct, spunand ca nu va accepta ca acestia sa fie cobai sau „tester”.

„Vor fi vaccinati atunci cand va trebui, dar nu vom accepta ca in Romania copiii sa fie tester sau cobai pentru medicamente produse in alta parte si care nu s-au validat acolo”, a completat Emil Boc. Premierul interimar, Emil Boc, a cerut, miercuri, Ministerului Sanatatii sa nu achizitioneze cele 500.000 de doze de vaccin impotriva A/H1N1 destinate copiilor, daca firma producatoare nu-si asuma responsabilitatea si pentru posibilele reactii adverse. AGERPRES