Deputatul PSD Elena Dinu, care este şi fost manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, a declarat că la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu este un mare deficit de medici şi sunt mari probleme la multe dintre specialităţi, precum oncologie, neurologie, ATI, fizioterapie.

„Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu face toate eforturile să întărească garnitura de medici existentă şi, nu e un secret, avem mari probleme cu foarte multe dintre specialităţi. Au fost scoase la concurs 30 de posturi de medici pentru care însă nu s-au prezentat decât patru persoane şi au promovat concursul medicii din specialitatea oncologie, obstretică-ginecologie. Urmează să se desfăşoare cele pentru specialitatea neurologie, fizioterapie şi epidemiologie. Facem tot ce putem să intrăm în contact cu medicii rezidenţi din ultimii ani de pregătire pentru a-i putea aduce către Giurgiu pentru că, deşi suntem în provincie şi Bucureştiul este foarte aproape, Spitalul Judeţean, prin grija Consiliului Judeţean, suportă naveta medicilor, poate oferi o locuinţă de serviciu şi asigură toate drepturile salariale prevăzute de lege”, a declarat deputatul Elena Dinu.

Ea spune că în prezent este o adevărată „isterie în mediul on-line” pentru că giurgiuvenii se plâng că în spital nu este niciun medic oncolog şi trebuie să apeleze la medicul din Bolintin. „La Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu aşteptăm un nou oncolog, cel care a luat concursul. Actualul oncolog este în concediu pentru că trebuie respectat şi dreptul medicilor de a-şi putea lua concediu, nu a plecat, va rămâne, vor fi doi şi mai aşteptăm şi din rezidenţiat un alt oncolog. Este adevărat că acum, toţi pacienţii vechi au schemele de tratament deja date, însă toţi cei care mai au câte o problemă trebuie să se adreseze medicului oncolog din Bolintin”, a mai declarat Elena Dinu.

Ea spune că nu numai la Giurgiu, ci şi la nivel naţional, este un deficit mare de cadre medicale de anumite specialităţi, respectiv cardiologie, oncologie, neurologie, ATI. Deputatul a adăugat că şi parlamentarii au sugerat Ministerului Educaţiei, care face planul de şcolarizare pentru viitorii medici, împreună cu Ministerul Sănătăţii, să facă o evaluare şi să încerce să scoată la rezidenţiat specialităţile deficitare. AGERPRES