Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare va trece la sistemul de eHealth şi telemedicină, proiect finanţat prin PNRR, a informat serviciul de comunicare al Consiliului Judeţean Maramureş.

Conform aceleiaşi surse, consilierii judeţeni au aprobat proiectul „Guvernanţă digitală eHealth şi interoperabilitate în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare” în vederea finanţării acestuia în cadrul Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) – Componenta C7 – Transformare digitală – Investiţia I.3 Realizarea sistemului de eHealth şi telemedicină, Investiţia I1.3.3 Investiţii în sistemele informatice şi în infrastructură digitală a unităţilor sanitare publice.

Valoarea totală a proiectului este în cuantum de 4,410,437.5 lei cu TVA, în timp ce contribuţia proprie este în sumă de 706.187.500 lei reprezentând valoarea TVA şi achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului.

„Sumele reprezentând cheltuieli conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului ‘Guvernanţă digitală eHealth şi interoperabilitate în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare’, pentru implementarea acestuia în condiţii optime, se vor asigura din buget propriu al unităţii sanitare. (…) Se certifică valoarea de 13.974 pacienţi prezentaţi în ambulatoriu, prevăzută în cererea de finanţare ca reprezentând numărul de prezentări în ambulatoriu în anul 2019”, arată documentul din cererea de finanţare. AGERPRES