ehealth.jpgAgora Group organizează joi, 9 iunie, Conferința eHealth 2011. Evenimentul va avea loc la Hotelul Intercontinental din Bucuresti, sala Fortuna, incepand cu ora 9.30 și se bucură de prezența invitaților speciali: Cseke Attila, Ministru, Ministerul Sănătății, Valerian Vreme, Ministru, Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Raed Arafat, Secretar de Stat, Ministerul Sănătății, Lucian Duță, Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Un recent studiu coordonat de KPMG International arată că ţările din întreaga lume, indiferent de nivelul de dezvoltare economică, împărtășesc părerea aproape unanimă că se pot realiza pași uriași în integrarea serviciilor medicale în următorii cinci ani, cu guvernele naționale preluând conducerea în coordonarea acestor eforturi.

Sistemul de sănătate din România se confruntă cu multe provocări, în condițiile în care Guvernul trebuie să facă față unor mari datorii și unui serios deficit bugetar, dar în același timp și unor probleme cronice acumulate din trecut. Nevoia de a se pregăti în vederea unor viitoare cheltuieli pentru a gestiona schimbările demografice, de a asigura o mai bună calitate și eficiență și de a realiza investițiile necesare în infrastructura sistemului de sănătate, toate acestea contribuie la creșterea provocărilor fiscale care devin critice.

Acesta este motivul fundamental pentru care implementarea conceptului eHealth capătă valenţe critice în țara noastră. Câţiva paşi în acest sens au fost demaraţi. Unul dintre aceștia, SIUI, a devenit operaţional de câteva luni. De aici încolo însă, drumul are încă multe etape, care trebuie parcurse în cel mai scurt timp posibil.

În dorinţa de a sprijini acoperirea cât mai rapidă a acestui drum, Agora Group organizează pe 9 iunie la Bucureşti Conferinţa eHealth 2011, un eveniment ce se desfăşoară în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale şi care îşi propune să prezinte soluţii IT&C şi de finanţare concrete pentru domeniul sistemului de sănătate din România, să ducă la o mai bună conştientizare a problemelor şi posibilelor soluţii din sistem. Partenerii conferinței: HP, Asseco, IBM, Oracle, Siveco, Arthur D Little vor prezenta studii de caz si soluții implementate în sectorul e-sănătății.

La sfârşitul conferinţei va avea loc Gala Premiilor eHealth 2011, în cadrul căreia vor fi premiate cele mai importante proiecte digitale din domeniul sănătăţii.

Despre Conferintele de Tehnologie Agora

Conferintele de Tehnologie Agora reprezinta o suita de manifestari menite a prezenta solutii concrete pentru administratia publica centrala si/sau institutiile financiar-bancare, telecom, utilitati si marile companii. Conferintele de Tehnologie Agora sunt organizate in Bucuresti si se adreseaza factorilor de decizie si directorilor IT din marile corporatii.

Detalii la www.agora.ro/conferinte.