Vedem de multe ori, în filme, că medicii ascultă muzică în timpul operațiilor dificile sau chiar în timpul celor de rutină. Fie că e vorba de muzică simfonică, fie că e vorba de muzică ceva mai populară, s-a dovedit că sunetele plăcute pot ajuta, nu doar medicul, ci și pacientul.

Medicul creează un ambient propice pentru concentrarea sa și, conștient sau nu, contribuie astfel la reducerea durerii pacienților, înlăturarea anxietății și diminuarea consumului de analgezice. O scrie Reuters, citând un studiu publicat în Anglia, care a inclus analizarea recuperării pentru 7000 de pacienți.

Echipa de cercetători care a desfășurat studiul se ocupă acum de planificarea unui program pilot, care prevede introducerea muzicii în sălile de operație de la Spitalul Royal London, în special pentru secția de maternitate și naștere prin cezariană.

Medicii care își doresc muzica preferată în timpul operațiilor ar trebui să regăsească aceeași liniște și același ambient sonor plăcut și dincolo de mediul spitalicesc. Spre exemplu, atunci când ajung în interiorul mașinii lor. Nissan este unul dintre producătorii auto care oferă în interiorul mașinilor sale un sistem audio de înaltă performanță, semnat de Bose. El poate fi conectat foarte ușor la muzica de pe telefon sau la orice alt mediu de stocare.

Mai mult, Nissan își condimentează interioarele cu tehnologie de ultimă generație, bazată nu doar pe ecrane generoase, ci și pe funcționalitate. Prima dovadă în acest sens este faptul că ergonomia climatizării a fost păstrată separat de ecranele sistemului multimedia. Pentru că o operare intuitivă are nevoie de butoane sau de zone tactile separate, Nissan X-Trail și Nissan Ariya aplică această filosofie foarte bine.

Apoi, pentru a ușura accesul șoferului la informații, Nissan a acordat o mare atenție sistemului Head-Up Display. Acesta proiectează pe parbriz, la baza acestuia, pe o suprafață uriașă, de 10,8 inch, informații utile, care au legătură cu navigația, viteza de rulare sau semnele de circulație. Totul este color și are o acuratețe deosebită.

Aceeași idee de funcționalitate a fost aplicată și ecranului din spatele volanului. Are o dimensiune de 12,3 inch și poate fi operat foarte ușor, cu ajutorul butoanelor de pe volan. Este printre cele mai facile și intuitive sisteme din segment. Nu în ultimul rând, în centrul planșei de bord, există un alt ecran de 12,3 inch, care deservește sistemul multimedia. Acesta are un meniu bine structurat, care poate fi personalizat ușor prin adăugarea de noi ferestre sau scurtături, cum ar fi vremea în timp real sau asistentul vocal Alexa. Acesta din urmă poate recunoaște o mulțime de comenzi vocale.

Pachetul de opțiuni este desăvârșit cu dotări esențiale, cum ar fi climatizarea pe trei zone (și pentru pasagerii spate), volanul și scaunele încălzite, conexiunea Apple CarPlay și Android Auto și navigația cu informații din trafic.