Între 5 şi 8 iunie la Palatul Parlamentului se desfăşoară unul dintre cele mai important eveniment dedicat sistemului medical din România – expoMedika. Programul de vizitare este între orele 10:00 – 18:00. Accesul este liber iar conferinţele medicale sunt cotate cu puncte EMC gratuite pentru cadrele medicale.

În ultimii ani sistemul medical din România se află într-o continuă transformare şi încercare de a se alinia normelor europene. Prin acţiunea demarată, expoMedika îşi propune şi pentru această ediţie să aducă în prim-plan subiecte de maxim interes şi actualitate din domeniu, să vină în întâmpinarea pacienţilor şi nu în ultimul rând să
faciliteze accesul la informaţie pentru toate cadrele medicale. În acest sens am organizat un eveniment aliniat standardelor europene ce îşi propune să realizeze un pas înainte pentru sistemul medical românesc.

expoMedika reprezintă un concept unic pentru România, un eveniment medical specializat bazat pe conferinţe medicale de excepţie, simpozioane, dezbateri şi prezentări cu oficialităţi din Ministerul Sănătăţii şi din principalele instituţii de stat şi privat, ateliere interactive, expunere de aparatură şi servicii medicale. Conferinţele medicale sunt dedicate principalelor specializări medicale: medicină de familie, medicină de urgenţă, cardiologie, radiologie, chirurgie, ATI, medicină generală, pediatrie şi altele.

Evenimentul începe în ziua de 5 iunie cu deschiderea oficială de la orele 10:00 şi cu simpozionul moderat de către Dr. Raed Arafat – „Unităţi de Primiri Urgenţe. Prezent şi viitor. Problema aglomerării în unităţile de primiri urgenţe din România”. În cadrul simpozionului vor fi 4 invitaţi din străinatate ce vor crea o punte de comunicare între specialiştii din România şi omologii lor din următoarele ţări: Statele Unite ale Americii, Israel, Irlanda şi Scoţia.

Acţiunea întreprinsă de către Dl. Dr. Raed Arafat invită la un dialog eficient privind unul dintre cele mai arzătoare subiecte din medicina de urgenţă, problema aglomerării din unităţile de primiri urgenţe din România şi urmareşte identificarea soluţiilor optime şi modalităţile de aplicare ale acestora în cadrul secţiilor UPU din ţară.

În zilele următoare au loc dezbateri şi conferinţe pe diverse specializări medicale iar în data de 6 iunie este aşteptat Ministrul Sănătăţii, Dr. Vasile Cepoi, alături de importante nume din domeniu, pentru a participa la dezbaterea „Relaţia Medic-Pacient”.

Conferinţele medicale sunt organizate cu susţinerea următoarelor asociaţii şi organizaţii medicale: Ministerul Sănătăţii, Fundaţia pentru SMURD, Societatea de Medicină de Urgenţă şi Catastrofă din România. (SMUCR), Societatea de Pediatrie, Societatea de Cardiologie din România, Societatea de Radiologie şi Imagistică din România, Societatea Naţională de Medicina Familie, Alianţa pentru Sănătate din România, Spitalul Clinic de Nefrologie „Carol Davila” (clinicile de Nefrologie, Chirurgie-ATI), Societatea Română de Medicină Nucleară şi Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.

Totodată in acelaşi timp cu conferinţele, în cadrul expoMedika, vor fi expuse produse şi aparate medicale. Peste 40 de companii din domeniu vor expune gama de vârf şi noutăţile din domeniu, astfel expoziţia aduce în prim plan echipamente medicale şi tehnologii de ultimă generaţie dedicate diagnosticării şi tratamentului diverselor
afecţiuni.

Cele mai multe dintre aceste echipamente se adresează în primul rând spitalelor şi clinicilor dar şi pacientului. Puteţi găsi în rândul participanţilor aparate medicale cu tehnologii de ultimă generaţie de diagnosticare a cancerului la sân, a diverselor disfuncţionalităţi cardiovasculare sau de tratare a afecţiunilor respiratorii. Acestea
sunt numai cîteva din noutătile prezentate publicului. O parte importantă din expoziţie este acordată segmentului de mobilier, gama dedicată spitalelor pune accent pe un plus de confort şi siguranţă pentru pacient.