Maternitatea din municipiul Râmnicu Vâlcea a fost dotată cu un ecograf special pentru secţia de Neonatologie, care nu a avut niciodată până acum un astfel de echipament pentru diagnosticarea rapidă şi corectă a diverselor patologii ale nou-născuţilor, au informat reprezentanţii Consiliului Judeţean Vâlcea.

Conducerea forului vâlcean a precizat că noul aparat medical este de înaltă performanţă şi a fost achiziţionat cu fonduri alocate din bugetul judeţului. „De astăzi, la secţia de Neonatologie a maternităţii vâlcene, avem funcţional un ecograf de înaltă performanţă, pentru diagnosticarea nou-născuţilor. Este primul ecograf nou al secţiei Neonatologie, unde, până în prezent, cadrele medicale au utilizat un aparat vechi, dintr-o altă secţie”, a adăugat preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Rădulescu a menţionat că pe viitor Consiliul Judeţean intenţionează să achiziţioneze pentru această secţie şi un aparat de radiologie, astfel încât bebeluşii care se nasc în Vâlcea să beneficieze de servicii medicale de înaltă calitate, iar eventualele afecţiuni ale acestora să fie depistate la timp şi tratate corespunzător. AGERPRES