Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a achiziţionat, în ultimii doi ani, aparate radiologice performante, în valoare de peste 20 de milioane de lei, iar investiţiile în acest domeniu continuă şi în perioada următoare, a anunţat de presă conducerea unităţii sanitare.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU)Miercurea Ciuc, dr. Konrád Judit, a declarat că în ciuda provocării reprezentate de pandemie, în acest an s-au continuat achiziţiile publice şi s-a reuşit să se stopeze dezvoltarea unităţii sanitare.

Datele puse la dispoziţia presei arată că în ultimii doi ani au fost achiziţionate peste 20 de aparate de radiologie, cum ar fi ecografe, aflate în dotarea mai multor secţii, osteodensitometru, computer tomograf, aparate Rontgen şi un aparat de rezonanţă magnetică.

Cu excepţia RMN-ului, unde fondurile au fost asigurate de Banca Mondială, restul aparatelor de radiologie au fost achiziţionate cu bani de la Ministerul Sănătăţii, Consiliul Judeţean şi veniturile proprii ale spitalului.

Prezent la conferinţa de presă, care a fost organizată cu ocazia Zilei Internaţionale a Radiologiei, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a apreciat rezultatele obţinute în domeniul investiţiilor în imagistică, şi a subliniat că obiectivul pentru perioada următoare este ca nimeni din judeţ să nu mai plece în alte zone pentru tratamente medicale sau analize, iar spitalul să devină clinică de categoria a II-a.

La rândul său, primarul municipiului Miercurea Ciuc, Korodi Attila, şi-a exprimat sprijinul pentru proiectele de investiţii ale SJU şi Consiliului Judeţean. „Un spital judeţean cu servicii de înaltă calitate reprezintă pentru noi o bază solidă pentru dezvoltarea oraşului, atât prin implicarea specialiştilor, care în număr din ce în ce mai mare sosesc în oraşul nostru, cât şi prin serviciile care întăresc serviciile generale oferite de municipiul Miercurea Ciuc către locuitorii judeţului şi a regiunii. Noi sprijinim şi vom sprijini toate proiectele unde se solicită parteneriatul nostru, este pentru noi strategic”, a arătat primarul din Miercurea Ciuc.

El a făcut referire şi la faptul că, după finalizarea unor investiţii, câteva clădiri monumente istorice, publice sau private, unde acum funcţionează secţii ale spitalului, se vor elibera şi va reprezenta o provocare ca ele să fie folosite în oferirea de diferite servicii, culturale, educaţionale sau turistice. AGERPRES