Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea a primit în această săptămână aparatură medicală de ultimă generaţie în valoare totală de şapte milioane de lei, potrivit managerului unităţii medicale, medicul Dan Ponoran. Acesta a precizat că noile echipamente medicale vor dota mai multe secţii ale spitalului şi au fost achiziţionate cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii (6,3 milioane lei) şi de la Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea (700.000 lei).

Potrivit unui comunicat al CJ Vâlcea, spitalul a primit în această săptămână trei aparate de radiologie digitală, trei ecografe – unul pentru medicină internă şi două pentru ginecologie, trei mese de operaţie, un aparat Rontgen cu braţ în C, un sistem PACS (Picture Archiving Comunication System), două monitoare ATI, un turn de laparoscopie şi un echipament de încălzit pacienţii.

Din pachetul de echipamente achiziţionate cu fondurile menţionate fac parte şi trei lămpi de operaţie cu led, care vor fi livrate spitalului vâlcean în următoarele săptămâni.

Mesele de operaţie, aparatul Rontgen, monitoarele şi turnul de laparoscopie au fost deja montate, urmând a fi obţinute avizele necesare şi efectuat training cu specialişti ai producătorilor în vederea punerii în funcţiune a tuturor echipamentelor noi.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea a menţionat că anul acesta unitatea a primit echipamente noi şi pentru secţia de Anestezie precum şi pentru Unitatea de Primiri Urgenţe, printr-un program al Ministerului Sănătăţii. AGERPRES