Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a primit încă o tranşă de echipamente şi aparatură medicală în cadrul proiectului cu finanţare europeană care vizează întărirea capacităţii celei mai mari unităţi spitaliceşti vâlcene în faţa crizei sanitare provocată de noul coronavirus, valoarea totală a acestora ridicându-se la peste 600.000 de lei, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

„Continuăm să modernizăm şi să dotăm Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea! Astăzi, 3 august, unităţii medicale i-au fost livrate echipamente şi aparatură în valoare totală de peste 600.000 lei, achiziţionate prin proiectul ‘Întărirea capacităţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea de gestionare a crizei sanitare COVID-19’. Acestea vor intra în dotarea secţiilor ATI, Boli Infecţioase şi Psihiatrie 2 şi vor putea fi folosite atât în spital, cât şi în timpul transportului pacienţilor”, a transmis Constantin Rădulescu.

Proiectul menţionat este finanţat în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020 şi are o valoare de peste 9,7 milioane de lei, din care circa 5,5 milioane de lei sunt pentru achiziţionarea de echipamente medicale, iar restul pentru cumpărarea de echipamente de protecţie personală.

În cadrul aceluiaşi proiect, în luna iunie, Spitalului Judeţean Vâlcea i-au fost livrate şi două aparate mobile de radiologie, valoarea acestora fiind de aproximativ 740.000 de lei. AGERPRES