Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Buzău a primit donaţie un echipament cu laser de ultimă generaţie din partea unei companii din judeţ, care a intrat în dotarea Blocului Operator, informează reprezentanţii instituţiei.

Potrivit sursei citate, este vorba despre un echipament laser cu diodă Leonardo în valoare de 190.566 de lei, care va permite intervenţii minim invazive.

„Doresc să mulţumesc echipei General Membrane, pentru că este al doilea an consecutiv când ne oferă donaţii substanţiale de aparatură medicală pentru Blocul Operator. Anul trecut, ne-au donat o platformă electrochirurgicală, atât de utilă corpului medical, pentru a putea oferi pacienţilor noştri un act medical de calitate. Acest aparat nou sosit, tip laser, este utilizat în bolile hemoroidale, tratamentul bolii variceale din insuficienţa venoasă cronică, al fistulelor perianale şi pilonidale. Este un echipament de ultima generaţie pentru care am început pregătirea în ultimele luni şi pe care o vom definitiva la începutul anului viitor. Alături de colegii mei vom încerca să valorificăm la maximum potenţialul acestui aparat, realizând intervenţii minim invazive. Perfecţionarea continuă şi device-urile de ultimă generaţie ne ajută să oferim pacienţilor noştri un act chirurgical de calitate şi o recuperare mult mai rapidă”, a declarat dr. Răzvan Dedu, medic primar în cadrul Secţiei Chirurgie Generală şi şef al Blocului Operator, citat într-un comunicat de presă. AGERPRES