Imaginea articolului Medicii virtuali de la Spitalul Militar: Comunicarea cu pacienţii se face prin video call, pe tabletă

O echipă medicală virtuală – formată dintr-un medic coordonator, un medic specialist, două asistente medicale şi două infirmiere – şi-au început activitatea în Secţia de boli infecţioase a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Potrivit unei informări publicate pe site-ul unităţii medicale, cu ajutorul unei reţele de tablete interconectate, medicii şi asistentele vor putea afla, fără să intre în saloane, care sunt nevoile pacienţilor.

Echipa medicală virtuală este reprezentată de o reţea de tablete interconectate, având ca obiectiv limitarea expunerii corpului medical la contactul cu pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19.

„Cel mai mare beneficiu pe care îl aduce tehnologia în acest caz îl reprezintă asigurarea unei comunicări directe, prin video-call, eliminându-se astfel barierele impuse de purtarea costumelor de protecţie care blochează transmiterea sentimentelor de empatie, sprijin şi încredere, acestea fiind o parte importantă a unui act medical de succes. Astfel, pacienţii pot vedea chipul celor care îi îngrijesc, vor putea primi răspunsuri prompte la toate întrebările şi frământările lor, iar asta nu înseamnă altceva decât o consolidare a parteneriatului nostru de sănătate, pentru sănătate”, precizează sursa citată.

Echipa medicală virtuală nu se substituie actului medical specializat, mai arată reprezentanţii spitalului. AGERPRES