La nivel global, cercetătorii estimează pentru pacienții tratați cu durvalumab o rata de supraviețuire de 5 ani, de aproximativ 42,9%, iar pentru pacienții care au primit placebo după chimioterapie rata este de 33,4%.
Durvalumab este un anticorp monoclonal uman care blochează interacțiunea ligandului 1 implicat în moartea celulară programată (PD-L1) cu PD-1 și CD80. NSCLC este cea mai frecventă formă de cancer pulmonar, reprezentând aproximativ 85% dintre pacienții diagnosticați. Pentru cei cu boală metastatică, doar 1 din 10 supraviețuiește la 5 ani după diagnostic.
”Acest studiu a stabilit încă o dată un precedent în tratamentul pacienților cu cancer pulmonar fără celule mici în stadiu III. Din punct de vedere statistic, între 15% și 30% dintre acești pacienți au supraviețuit 5 ani. Noile rezultate estimează că după un an de tratament, 43% dintre pacienți vor fi încă în viață și la 5 ani. În plus, la trei sferturi dintre acești pacienți cancerul nu a progresat, ceea ce reprezintă o realizare foarte importantă în privința ratei de supraviețuire de 5 ani”, susține medicul David Sigel, cercetător științific la Institutul de Cercetare Sarah Cannon din SUA.
Continuarea materialului pe platforma specializata Pneumologia.ro