Probabil că  vaccinurile Covid-19 produse de Pfizer și Moderna nu vor pune capăt pandemiei. În schimb această tehnologie inovatoare de ARNm, utilizată pentru a face vaccinul, ar putea fi utilizată cu succes în viitor.

Vaccinurile care utilizează ARNm au utilizări potențiale mult dincolo de imunizare – pentru tratarea cancerului, de exemplu, sau a dependenței, a declarat pentru Quartz, Lynda Stuart, Director Adjunct pentru vaccinuri la Fundația Bill și Melinda Gates. Dar pe măsură ce sunt explorate noi aplicații pentru vaccinurile ARNm, una pare iminentă: alte boli infecțioase.

O privire asupra a ceea ce ar putea urma a fost oferită astăzi de Moderna, care a furnizat tehnologia care stă la baza vaccinului Pfizer. Compania a anunțat un program de dezvoltare a vaccinurilor pentru gripa sezonieră, virusul Nipah (un virus care poate provoca diverse afecțiuni, inclusiv encefalita) și HIV.

În timp ce cercetările pentru dezvoltarea unui vaccin HIV sunt în curs de desfășurare încă din 1987, până în prezent niciun candidat nu a avut succes. În ultimii ani, Moderna a lucrat la posibili candidați la vaccin, datorită investițiilor de la Fundația Gates și duce doi astfel de candidați în prima fază a studiilor din acest an.

 

 

Continuarea materialului pe platforma specializată Desprehiv.ro