Dr Virgil Musta, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara, a explicat cărei categorii de pacienți cu COVID-19 îi va fi aplicat tratamentul cu plasmă și de ce. 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a semnat ieri Ordinul care pornește recoltarea de plasmă autoimună de la pacienții vindecați de COVID-19. Dr Virgil Musta, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, a explicat, însă, că acest tratament este destinat în primă fază numai unei anumite categorii de pacienți cu COVID-19, categorie pentru care terapia a dat deja rezultate remarcabile.

„Este o veste bună că avem și noi posibilitatea de a efectua această terapie. Studiile clinice, atât în China cât și în SUA și în anumite țări din Europa au arătat că ea are rezultate foarte bune la pacienții critici care sunt la Terapie Intensivă, cu șanse scăzute de supraviețuire. De fapt, principiul este de a administra plasmă de la pacienți care prezintă deja anticorpi și care să neutralizeze cantitatea mare de virus pe care pacienții critici o prezintă.”

 

Materialul integral pe www.dcmedical.ro.