Pe 16 noiembrie s-a desfăşurat o nouă ediţie a evenimentelor online din seria Management Medical Modern în Spitale, cu tema Infecțiile Nosocomiale. Acest eveniment, adresat specialiștilor din sănătatea publică, a fost moderat de către Vasile Cepoi, directorul Direcției de Sănătate Publică Iași.

„Conform legislației, prezența unui epidemiolog în spital este obligatorie, dar conform realității numărul de epidemiologi este extrem de mic. Această pandemie a developat și mai clar acest lucru. Într-un spital mare ar trebui să lucreze 2-3 epidemiologi, nu doar unul, pentru că unul singur nu poate face față. Epidemiologul are și responsabilitățile de igienă și responabilități de circuit epidemiologic și de risc epidemiologic, ceea ce nu este în ordine”, a menționat Dr. Vasile Cepoi.

Dr. Horia Suciu  – Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) a prezentat implicarea ANMCS în managementul IAAM, colectarea de informații, standarde de calitate, misiuni pentru fiecare nivel al acțiunii (pacient, medic, farmacist, unitate sanitară, autorități).

Evenimentul MMM Infecțiile Nosocomiale este o acţiune de educație şi de informare a comunității OSC – Spitale Publice derulată cu sprijinul LiamedRegina MariaAlliance HealthcareRoche, Alphega și Biocomp.

Comunitatea SpitalePublice.ro este administrată de Oameni și Companii. Oameni și Companii oferă soluții de marketing utilizând un ecositem inovator de 30 platforme digitale proprii și +100 comunități business și profesionale, administrate. O listă cu aceste platforme puteți vedea aici . O listă de comunități, aici.