“Am utilizat Diabeta încă de când a fost pusă pe piață. Consider că este foarte utilă pentru medicii tineri, dar chiar și pentru cei mai în vârstă, pentru că te ajută să găsești o informație foarte rapid: nu mai stai să cauți prin toate tratatele, toate protocoalele”, susține dr. Sabina Ioana Poenar, medic rezident diabet.

Dr. Poenar crede că inteligența artificială este în plină dezvoltare în toate domeniile în acest moment, dar mai ales în cadrul diabetului și consideră că vin vremuri foarte bune, mai ales în ceea ce privește și pompele, și algoritmii care vor ajuta medicii să ofere un tratament cât mai precis pentru obținerea unui control cât mai optim al diabetului pe termen lung. Dr. Poenar încurajează medicii să fie deschiși către tehnologie și inteligență artificială și să le integreze în munca lor de zi cu zi.

Diabeta este prima aplicație de tip chatbot dedicată medicilor diabetologi. Utilizând inteligența artificială și procesarea limbajului natural, Diabeta răspunde la întrebări despre tratamentele pentru diabet. Diabeta procesează o listă extinsă de referințe care includ ghidurile și protocoalele oficiale, precum și RCP-urile medicamentelor disponibile pentru diabet.

Aplicația este disponibilă exclusiv și gratuit medicilor diabetologi și poate fi accesată solicitând un cont de acces pe www.diabeta.ro.

Diabeta a fost dezvoltată de o companie românească, Apollo AI Technologies, specializată în dezvoltarea de aplicații profesionale bazate pe inteligență artificială. Aplicația este pusă la dispoziția medicilor din comunitățile medicale profesionale administrate de Oameni și Companii, cu susținerea partenerilor Novo NordiskBoehringer – Ingelheim și Medtronic.