Dr. Radu Tăbăcaru: În România, nu există un mecanism clar de răsplătire a competenței

Medicul Radu Tăbăcaru, şeful secţiei Terapie Intensivă a Spitalului „Marie Curie”, este de părere că majorarea salariilor medicilor îi va determina pe cei care se gândesc să plece să cântărească mai atent decizia, dar nu îi va aduce în țară pe cei care au plecat deja. În plus, spune Tăbăcaru, sistemul românesc de salarizare nu recompensează competența, ceea ce descurajează ”vârfurile”.

Nu cred că medicii care au plecat vor reveni. Poate că unii dintre ei se vor gândi de două ori, înainte să plece. Există încă decalaje mari între salariile de la noi și ale celor din țările occidentale, iar la noi încă nu există o corelare a competenței cu retribuția. Au crescut salariile, dar au crescut în mod egal: atât la cei competenți, cât și la cei incompetenți. E bine că au crescut, însă nu există în sistemul actual de funcționare al spitalelor, un mecanism care să răsplătească competența (mă refer la vârfuri), comparativ cu incompetența, care este și ea prezentă în rândurile medicilor. Acesta este un element pe care nu ar trebui să-l ascundem, a arătat şeful secţiei Terapie Intensivă a Spitalului „Marie Curie”, într-un interviu acordat portalului MedicalManager.ro.

“Pe de altă parte, o sursă de nedreptate și inechitate, o constituie neplata asigurărilor de sănătate de către mulți pacienți, care sunt tratați în mod egal cu cei care își plătesc asigurările. Aici este un factor de gravitate, care generează foarte multe nemulțumiri atât în rândul medicilor, cât și în cel al pacienților, a mai comentat Tăbăcaru.

 

Spitalele ar trebui să fie independente

Personalul din spitale va fi mereu o problemă, în opinia dr. Tăbăcaru, atâta timp cât deciziile sunt impuse de la centru. ”Personalul este o criză și va continua să fie, atâta vreme cât totul va fi gestionat de la centru și nu se vor crea legile care să le permită spitalelor să fie independente și managerilor să facă management”, a explicat medicul. Din păcate, cel mai adesea managerii sunt obligați să gestioneze o criză continuă.

Potrivit acestuia, în ultimii 10-15 ani, Anestezia și Terapia Intensivă la noi în țară s-au dezvoltat foarte mult: ”La noi în țară sunt în foarte multe locuri angajați oameni tineri și este cu totul și cu totul altă dotare cu aparatură, decât în urmă cu câțiva ani. De câțiva ani există programul de AP-ATI (Acțiune Prioritară –Anestezie Terapie Intesivă) care bugetează cu fonduri suplimentare secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă, mari consumatoare de resurse. Acest program, AP-ATI, a făcut ca specialitatea asta să supraviețuiască cu brio unor șocuri, cum a fost cel de la Colectiv. Ar fi fost un dezastru făra acest program. Urmează un val de dotări: mașini de anestezie, ecografe, monitoare care vor crește standardul de practică. Din păcate, fondurile generale ale spitatelor sunt restrânse.”

În ceea ce privește principalele provocări pe care le întâlnește un medic ATI în această perioadă în România, Tăbăcaru a vorbit despre stările dramatice cărora trebuie să le facă față, multe dintre ele, între moarte și viață, operații, de la unele simple, la altele complexe, pe care medicii de anestezie terapie intensivă trebuie să le facă suportabile pentru pacientul care poate fi sănătos sau foarte fragil.

Potrivit lui Tăbăcaru, cel mai important eveniment din domeniul ATI în 2018 este Congresul Național de Anestezie, alături de Cursul de Protocoale, de la Chișinău.