Un eveniment de prestigiu, care promovează excelența și rolul esențial pe care îl joacă spitalele private în conturarea peisajului european al asistenței medicale, Gala Europeană a Spitalelor Private va avea loc anul acesta pe 29 mai, la Palatul Parlamentului din București. Dr. Paul Garassus, președintele Uniunii Europene a Spitalelor Private – UEHP -, o figură proeminentă a comunității din domeniul sănătății, vorbește despre semnificația acestor premii și despre impactul pe care îl au pentru spitalele de pe întregul continent.

Semnificația premiilor europene pentru spitale private

Comunitatea noastră merită un loc și un moment special pentru a împărtăși experiențe și bune practice”, subliniază Dr. Garassus importanța acestor premii în unificarea sectorului spitalelor private. Pe fondul provocărilor cu care s-au confruntat în ultimii ani, culminând cu pandemia COVID-19, spitalele private au dat dovadă de reziliență și eficacitate în deservirea publicului. „Premiile acestea sunt o dovadă a dedicării lor, ne dorim să punem în lumină contribuția lor inestimabilă”, a completat președintele UEHP.

Beneficii pentru spitale și instituții de sănătate

Participarea la Gala Europeană a Spitalelor Private oferă mai mult decât o simplă recunoaștere – oferă spitalelor o platformă pentru a-și prezenta activitatea și pentru a-i inspira pe alții. Dr. Garassus consideră că este o oportunitate pentru spitale nu numai de a-și împărtăși realizările în cadrul comunității profesionale, ci și de a influența autoritățile și factorii de decizie politică europeni să sprijine în continuare dezvoltarea și adoptarea de soluții inovatoare. „Această recunoaștere este atât un moment de împărtășire, cât și o demonstrație a punctelor noastre forte și a abilităților noastre”, afirmă acesta.

Apel la înscrierea de proiecte pentru spitalele din întreaga Europă

Pentru reprezentanții spitalelor care poate încă mai au o urmă de îndoială în ceea ce privește participarea Dr. Garassus are o singură recomandare: ”Înscrieți proiectele în competiție!”. Președintele UEHP este un susținător al al prezentării talentelor și inițiativelor în fața comunității europene de asistență medicală, iar premiile oferite la Gala Europeană a Spitalelor Private sunt o recunoaștere a dedicării profesioniștilor din domeniul sănătății și oferă oportunitatea ca astfel de activitate de impact să fie cu adevărat apreciată.

Privire de ansamblu asupra Galei de la București

Participanții care vor fi prezenți pe 29 mai la București se pot aștepta la mai mult decât o simplă ceremonie. Dr. Garassus reiterează faptul că întâlnirea reprezintă o platformă pentru crearea de rețele de colaborare, unde spitalele își pot împărtăși cu mândrie realizările și pot găsi inspirație în exemplele colegilor lor. „Forța noastră comună constă în angajamentul nostru zilnic de a-i servi pe cei din unitățile pe care le gestionăm”, afirmă el. Dincolo de recunoaștere, evenimentul promite să încurajeze un spirit de colegialitate și de creștere profesională. „Putem declara cu siguranță că Premiile europene pentru spitale private reprezintă o mărturie a excelenței și a inovației în sectorul sănătății”, a încheiat președintele UEHP.

Data limită pentru înscrierea în competiție este 15 aprilie 2024.
Detalii despre eveniment și despre categoriile de premii sunt disponibile pe site-ul web: www.europeanprivatehospitalawards.eu.