ozana-moraru.jpgDr. Ozana Moraru, primul chirurg oftalmolog român care reprezintă Europa de Sud-Est în Consiliul Director al Societăţii Europene de Cataractă şi Chirurgie refractivă (ESCRS), a onorat prima sa intervenţie în această calitate, în cadrul şedinţei bi-anuale a Comitetului Director al Societăţii Europene de Cataractă şi Chirurgie refractivă (ESCRS), care a avut loc la Praga, săptămâna trecută.

Medic chirurg al celei mai mari clinici oftalmologice private din ţară, Oculus, Ozana Moraru este unul dintre specialiştii co-optaţi recent în acest comitet şi reprezintă Europa de Sud-Est (România, Bulgaria, ţările fostei Iugoslavii, Republica Moldova), o performanţă în premieră pentru medicina românească.

Comitetul Director al ESCRS are 12 membri şi 4 co-optaţi începând cu acest an, pentru o perioada de 4 ani, cu posibilitatea de prelungire pentru încă un mandat de 4 ani.

Ca o recunoaştere în plus, dr. Ozana Moraru fost numită să facă parte din Comitetul Educaţional al ESCRS – unul din cele 6 comitete permanente ale ESCRS. Acest comitet este responsabil de susţinerea educaţiei tinerilor oftalmologi, rezidenţilor şi tinerilor în supra-specializare, de realizarea şi actualizarea cursurilor didactice şi instrucţionale în sistemul de învăţământ european, de susţinerea cu burse de specializare şi vizite în clinici europene de renume a celor aflaţi în training şi de acordarea burselor de participare la congresele ESCRS pentru rezidenti. În acest an, la întrunirea de la Praga s-a lansat şi programul de învăţământ on line iLearn, prin care orice oftalmolog poate avea acces la anumite cursuri de specialitate, selectate, alese şi îmbunătăţite de membrii Comitetului Educaţional. Specialistul oftalmolog român a participat şi la şedinţa acestui comitet, unde s-au stabilit direcţiile pentru anul 2012.

“Sunt mândră că am putut onora această numire de mare prestigiu pentru medicina românească şi că am putut împărtăşi din experienţa românească noilor mei colegi. De asemenea, sper să pot folosi în practica mea curentă noutăţile aflate la acest congres, de la cei mai reputaţi specialişti în domeniu. Prezenţa mea în modulul educaţional permanent al Societăţii Europene de Cataractă şi Chirurgie Refractivă confirmă preocuparea susţinută a Centrului oftalmologic Oculus pentru pregătirea tinerei generaţii de oftalmologi şi grija pentru viitorul profesional şi vocaţional al medicilor noştri”, a declarat dr. Ozana Moraru la revenirea în ţară.