Pandemia dă bătăi serioase de cap României de aproximativ o lună, timp în care locurile din spitale au trecut de la statutul de măr al discordiei la soluția pentru rezolvarea avansului epidemiologic. În plus, în ultimele zile, s-a conturat puternic și o criză politică la nivelul Guvernului, prin demiterea lui Vlad Voiculescu, ceea ce distrage atenția de la răspândirea în tihnă a virusului. În tot acest tablou, medicii rămân în continuare descoperiți și avertizează asupra comportamentului ”deștept” al coronavirusului, care conține o componentă HIV și se mutează deseori.

Valul al treilea al pandemiei a lovit întreaga Europă, iar România se află, în prezent, printre cele mai afectate state de răspândirea agresivă a virusului, ținând cont de atingerea limitei în ceea ce privește secțiile de ATI.

Dr. Lucian Horhotă, medic primar ATI și managerul Spitalului Bolintin Vale, amintește că virusul conține și o mică parte din HIV, ceea ce îi dă o rezistență serioasă în fața medicamentelor. Continuarea este dată de capacitatea COVID de a se multiplica și de a se adapta tratamentelor aplicate.

 

 

Materialul integral pe www.wall-street.ro