O treime dintre pacienții care au fost infectați cu Sars-Cov-2 au avut simptome specifice noului coronavirus și după 9 luni de la vindecare, arată cel mai recent studiu publicat într-o revistă de specialitate. După ce au scăpat de perioada de infectare, 30% dintre respondenți au confirmat că viața lor nu a mai fost aceeași în urma virusului iar 8% au spus că au întâmpinat dificultăți chiar și în rezolvarea activităților zilnice.

Dr. Emilian Imbri, managerul Spitalului Victor Babeș, spune că persoanele la vârste de 30 – 40 – 50 de ani n-au rezistat la simptomele Covid-19 și au cedat pentru că au venit la spital după 8-9 zile de boală stând acasă.

Principala problemă pe care o acuză cei care au trecut prin această boală este dificultatea respiratorie. Rămân oarece sechele care mai scad din capacitatea pulmonară a fiecăruia, în funcție și de vârstă și de bolile pulmonare preexistente, dacă au existat. Sunt bolnavi pulmonari cronici care, trecând prin Covid, au sesizat că s-a accentuat lipsa de aer pe care o resimțeau și înainte.

 

 

Materialul integral pe Digi24